Yurt dışına çıkışta izin belgesi şartı, hala resmen kalkmadı

Dünkü Bakanlar Kurulu sonrasında, kamu personeli için yurt dışına çıkışlarda izin belgesi şartının kaldırılacağı ifade edilmişti. Bu karar 15 Kasım'da yürürlüğe girecektir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2017 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt dışına çıkışta izin belgesi şartı, hala resmen kalkmadı

Öncelikle şu ayrımı yapmak gerekiyor. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamalar ile Başbakan'ın grup toplantısı sırasında yaptığı açıklamalar siyasi açıklamalardır. Mevzuat yerine geçmez.

Bu siyasi açıklamaların idari işleyişi değiştirmesi için, ilgili mevzuatın (yönetmelik, genelge, resmi yazı vb.) çıkması gerekmektedir.

Örneğin dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, kamu personeli için yurt dışına çıkışlarda izin belgesi şartının kaldırılacağı ifade edilmişti. Tıklayınız.

Ancak yurt dışına çıkışlarda izin belgesi aranması uygulaması bir Emniyet Genel Müdürlüğü resmi yazısıyla yürürlüğe konulmuştu. Tıklayınız. Dolasıyla uygulamanın kaldırılması için Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni bir yazı yayımlaması gerekmektedir.

Özetle bugün itibariyle, Genelge hala yürürlükte olduğu için, kamu personeli için yurt dışına çıkışlarda izin belgesi uygulamasına devam edilmelidir.

Diğer taraftan, Bakalar Kurulu açıklamasında, uygulamanın 15 Kasım'da yürürlükten kaldırılacağı ifade edilmiştir. 15 Kasım gelmeden önce resmi yazının yayımlanması ve tüm taşraya ulaştırılması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber