Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Görevini İhmal Ediyor

İlk önce Bakanlar Kurulu kararı ile il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşların memur alımı ÖSYM'nin merkezi yerleştirmesi dışına çıkarıldı. Daha sonra, İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin usul ve esasları belirleyen bir yönetmelik yayımladı. Yönetmeliğin 5. maddesinin ikinci fıkrasına göre, ilanların Mahalli İdareleri Genel Müdürlüğünün resmi internet adresinden duyurulması gerekmekteydi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2007 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği"nin 5. maddesi şu şekildedir:

"(1) İdare atama yapılacak kadro sayıları ile bu kadroların; sınıf, unvan, dereceleri ile belirlenen KPSS puanı ve türünü, müracaat edecek adayda aranacak nitelikleri, kendi internet sitesinde, Türkiye genelinde yayın yapan gazetelerin en az birinde ve bir mahalli gazetede ilan etmek suretiyle adaylara duyurur.
(2) Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareleri Genel Müdürlüğünün resmi internet adresinden de duyuru yapılır.
(3) Bu duyuruda; sınavın yeri, zamanı, türü, sınav konuları, atanacak kadro sayısı ve değerlendirme yöntemi gibi hususlar da belirtilir."

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün resmi WEB adresi ise http://www.mahalli-idareler.gov.tr/ dir.

Ancak, 19/04/2007 tarihinde yer alan Hatay İl Özel İdaresi ile Küçükçekmece Belediyesi Başkanlığının memur alım ilanları Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün resmi WEB sitesinde yer almamıştır.

Yönetmelik gereğince ya adı geçen Genel Müdürlük görevini ihmal etmektedir ya da mahalli birimler bu Genel Müdürlüğü veya bir başka deyişle İçişleri Bakanlığını dikkate almamış demektir.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün, bir an önce, Bakanlıkça yürürlüğe konulan yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan görevlerini yerine getirmesi uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber