'FETÖ ile mücadelede 2017'de 48 bin 305 kişi tutuklandı'

İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ'yle mücadele, "2017'de 48 bin 305 kisi tutuklanmıstır. Gozaltı sayısı bunun yaklasık üç katıdır." dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2018 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ ile mücadelede 2017'de 48 bin 305 kişi tutuklandı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) mücadeleye ilişkin, "2017'de 48 bin 305 kisi tutuklanmıstır. Gozaltı sayısı bunun yaklasık üç katıdır. Tek basına bu rakamlar bile konunun vehametini ortaya koymaya yeterlidir." dedi.

Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'nın 3'üncüsü, İçişleri Bakanı Soylu başkanlığında Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Toplantıda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra konuşan Soylu, Ankara ve İzmir'in ardından üçüncüsü gerçekleştirilen toplantıyı diger buyuksehirlerde de yapmayı planladıklarını ifade etti.

Soylu, bu toplantılar sayesinde hem sehirlerin guvenligiyle ilgili tespitlerin yapılacağını, hem de hedef ve beklentileri, konunun taraflarıyla, yonetim ve uygulamadaki kişiler ile esasen kamuoyuyla istisare etme imkanı bulacaklarını vurguladı.

Bakan Soylu, iceride uzun yıllardır mucadele edilen PKK'nın gerek uyusturucu ticareti gerek teror faaliyetlerinin soz konusu olduğuna değinerek, diger yandan gelisen teknolojinin yarattıgı yeni suc turleri ve mevcut sucların kapasitesinin artması tehlikesinin oluştuğunu belirtti.

Eskiden sadece hashas yapraklarıyla veya kenevirden yapılan uyusturucu ile mucadele edildiğini aktaran Soylu, şimdi cok daha oldurucu olan sentetik uyusturucuların cıktığını, bir baska suc sahası olan siber suclarla da karsı karsıya olunduğunu dile getirdi.

FETÖ'ye yönelik operasyonlardan bahseden Soylu, "Turkiye'de bana sorarsanız guvenlik konusunda bir milat olan 15 Temmuz hadisesini yasadık. Devleti bir virus gibi sarmıs FETÖ teror orgutunun darbe girisimini 16 Temmuz sabahı bastırdık. Ancak, kamuda yarattıgı ve ozellikle bizlerin gorev sahasında yarattıgı tahribatı da inkar edemeyiz. 2017'de 48 bin 305 kisi tutuklanmıstır. Gozaltı sayısı bunun yaklasık üç katıdır. Tek basına bu rakamlar bile konunun vehametini ortaya koymaya yeterlidir. Nitelikli personel gerektiren kadrolarda olusan acık ve ulke guvenligini tesis etme gerekliligi hepimizin omuzlarındaki yuku kat kat arttırmıstır. Yeniden bir yapılanmaya girdik. Ama sorun su ki, bizim gorevlerimiz kapımıza 'tadilat nedeniyle kapalıyız' yazacak gorevler degil. Bu zorlukları hep beraber atlattık. Bir yandan bakanlık bunyesindeki rutin faaliyetlerimizde mucadelemize devam ederken ote yandan kendimizi yeniledik ve eksiklerimizi kapattık. Personel noktasında butun birimlerimizde, jandarmamızda, emniyette, sahil guvenlikte ciddi alımlar gerceklestirdik." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber