Hazine ve Maliye Uzmanı adında yeni unvan oluşturuldu

Hazine ve Maliye Bakanlığında Hazine ve Maliye uzmanı adı altında yeni bir unvan oluşturuldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Temmuz 2018 21:48, Son Güncelleme : 11 Temmuz 2018 21:50
Hazine ve Maliye Uzmanı adında yeni unvan oluşturuldu

Bilindiği üzere, Bakanlıkların yeni teşkilatlanmaları sırasında, Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı birleştirilerek Hazine ve Maliye Bakanlığı oluştuuldu.

Yayımlanan 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde, Bakanlıkta uzman istihdamı yapılacağı hüküm altına alındı. Ancak Hazine ve Maliye uzmanı adı altında oluşturulan bu yeni unvanla ilgili olarak ayrıntılı bir belirleme yapılmadı. Sadece bu unvanda çalıştırılacakların, mali ve özlük hakları bakımından Adalet Uzmanı ve Adalet Uzman Yardımcısına denk olduğu belirtildi.

İİşte 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan hüküm

Uzman İstihdamı
MADDE 241 - (1) Bakanlık merkez teşkilatında 657 sayılı Kanunun ek 41 inci maddesine göre Hazine ve Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı; taşra teşkilatında aynı Kanunun ek 44 üncü maddesine göre Defterdarlık Uzmanı ve Defterdarlık Uzman Yardımcısı istihdam edebilir.
(2) Birinci fıkra kapsamında istihdam edilen Defterdarlık Uzman ve Defterdarlık Uzman Yardımcısına yönetmelikle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde denetim ve inceleme yaptırılabilir.
(3) Hazine ve Maliye Uzmanı ile Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca Adalet Uzmanı ve Adalet Uzman Yardımcısına denktir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber