Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Yönetmeliğinde değişiklik yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

25 Ağustos 2007 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 26624

YÖNETMELİK

Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI SAĞLIK KURUM VE KURULUŞLARINDA GÖREVLİ PERSONELE

DÖNER SERMAYE GELİRLERİNDEN EK ÖDEME YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 1 - 12/5/2006 tarihli ve 26166 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (c) ve (ğ) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki (y) bendi eklenmiştir.

?b) Kuruluş: İl Sağlık Müdürlüğü ile bünyesindeki sağlık grup başkanlıkları, sağlık merkezleri, sağlık ocakları, sağlık evleri, 112 acil sağlık istasyonları, halk sağlığı laboratuvarları, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri, dispanserler, toplum sağlığı merkezleri ve benzeri birinci basamak sağlık hizmeti sunan kuruluşları,?

?c) Kurum: Bakanlığa bağlı ikinci basamak (entegre ilçe hastaneleri dâhil) ve üçüncü basamak yataklı tedavi kurumlarını,?

?ğ) Serbest meslek katsayısı: Mesleğini serbest olarak icra eden sağlık personeli için (0,3), mesleğini serbest olarak icra etmeyen sağlık personeli için (1) olarak belirlenen katsayıyı,?

?y) Hazine payı: 17/9/2004 tarihli ve 5234 sayılı Kanunun geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi uyarınca belirlenecek oran üzerinden genel bütçeye irat kaydedilmek üzere ilgili muhasebe birimlerine yatırılması uygulamasına etkisi olmaksızın, ilgili kurum ve kuruluşun elde ettiği gayrisafi hasılata anılan fıkranın ilk cümlesinde öngörülmüş olan %15 oranı uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutarı,?

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 5 - (1) Mesai içi veya dışı ayırımı yapılmaksızın, bu Yönetmelik ile ilgili temel esaslar aşağıda belirtilmiştir.

a) Bu Yönetmelik kapsamındaki sağlık kurum ve kuruluşlarının, sağlık hizmetlerinden elde edilen gelirlerinin tamamı döner sermayeye gelir kaydedilir. İlgili kurum ve kuruluşun o dönemde elde ettiği gayrisafi hasılattan öncelikle Hazine payı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu payı ve Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın kurumlarda asgari %50'si, kuruluşlarda ise %35'i, 2/9/1961 tarihli ve 10896 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkındaki 209 Sayılı Kanun Gereğince İşletme, İdare ve Muhasebe İşlerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarının karşılanması ve vadesi gelen borçların ödenmesi için ayrılır. Kalan kısım personele ek ödeme olarak dağıtılabilir.

b) Ek ödeme, personelin kurum ve kuruluşa fiilen katkı sağladığı sürece verilebilir. Personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden, o kurumda görevli personele yapılabilecek ek ödeme toplamı, (ilgili kurum veya kuruluşun o dönemdeki) döner sermaye gelirinden, Hazine payı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu payı ve Bakanlık merkez payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın kurumlarda %50'sini, kuruluşlarda ise %65'ini aşamaz.

c) Bağış, faiz geliri gibi personelin katkısına dayanmayan döner sermaye gelirleri hiçbir şekilde personele ek ödeme olarak dağıtılamaz.

ç) Kurumlarda, tabip muayene ve girişimsel işlemler puanına esas olan, tabip muayene ve girişimsel işlemleri yapmadığı hâlde yapmış gibi gösterenler ve tıbben gerekmediği hâlde girişimsel işlemleri artıranlar hakkında başhekim tarafından idarî soruşturma başlatılır. Muayene ve girişimsel işlemlerin yapılıp yapılmadığının takibi ile bu konudaki gerekli düzenlemelerin yapılmasından başhekim sorumludur. Başhekimce, hastanede yapılan hizmetlerin düzenli kayıt altına alınması ve kurumlara gönderilen faturaların hatasız düzenlenmesini sağlamak amacıyla, girişimsel işlemlerin, bütçe uygulama talimatı/tebliği ilkelerine uygunluğu ile bu işlemlerin nitelik ve nicelik yönünden değerlendirilmesi ve denetlenmesi için inceleme heyeti oluşturulur. Heyet, girişimsel işlemlerin yapılmasından tahakkuk ve faturalanmasına kadar geçen süreçte, tıp etiği ve kayıtlara uygunluğunu denetler. Ayrıca, heyet, girişimsel işlemlerle ilgili itiraz ve şikâyetleri değerlendirir. Heyet, o dönem içinde yapacağı incelemeler sonucunda hazırlayacağı raporu döner sermaye komisyonunun toplantısı öncesinde başhekime sunar. Başhekim, inceleme heyeti üyelerini, mesleğinde en az 10 yıl çalışmış, yok ise daha az çalışmış ve disiplin cezası almamış olan eğitim ve araştırma hastanelerinde şef, şef yardımcıları ve başasistanlar veya uzman tabip, devlet hastanelerinde uzman tabipler yok ise diğer tabipler arasından seçer. İnceleme heyeti üyelerinin yapmış oldukları işlemlerin değerlendirilmesi ve denetlenmesi başhekim tarafından yapılır. İnceleme heyeti üye sayısı, hastanenin yatak sayısı ve personel sayısı dikkate alınarak 3'ten az, 9'dan fazla olamaz. İnceleme heyeti üyelerinin görev süresi, takvim yılı sonu itibarıyla sona erer. Görev süresi sona eren üye tekrar seçilebilir. Heyet başkanlığını meslekte en kıdemli olan üye yapar. İnceleme heyeti kararlarını salt çoğunluğuyla alır. Oyların eşitliği hâlinde, başkanın oyu yönünde karar alınmış sayılır. İnceleme heyetinin, çalışmaları sırasında ihtiyaç duyduğu bilgi ve belgeler ile kayıtlar ilgili birimlerce ivedilikle temin edilerek heyete sunulur. Heyetin sekreteryasını hastane müdürü yapar. İnceleme heyeti kararları başhekimce uygulanır. Başhekim, inceleme heyeti kararlarına istinaden ek ödemeye esas olacak işlemleri sonuçlandırarak kesin karara bağlar. Başhekimce, önceki ödeme dönemleri için inceleme yaptırılabilir. İnceleme heyetinin raporuna istinaden hakkında disiplin soruşturması açılıp, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesine göre cezalandırılanlardan; uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme cezası alanlara üç ay, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara altı ay süreyle ek ödeme yapılmaz. Ek ödeme yapılmaması işlemine, cezanın ilgiliye tebliğ tarihinden itibaren başlanır.

d) Kuruluşlarda, tabip muayene ve girişimsel işlemler puanına esas olan, tabip muayene ve girişimsel işlemleri yapmadığı hâlde yapmış gibi gösterenler hakkında, idarî soruşturma başlatılır. Tabip muayene ve girişimsel işlemlerin yapılıp yapılmadığının takibi ile bu konudaki gerekli düzenlemelerin yapılmasından İl Sağlık Müdürü sorumludur. Söz konusu idarî soruşturma raporuna istinaden hakkında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesine göre cezalandırılanlardan; uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme cezası alanlara üç ay, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara altı ay süreyle ek ödeme yapılmaz. Ek ödeme yapılmaması işlemine, cezanın ilgiliye tebliğ tarihinden itibaren başlanır.

e) Birinci, ikinci, üçüncü basamak kurum veya kuruluşlar arasında geçici veya re'sen görevlendirilen personele, görevlendirildiği kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır. Bakanlık merkez teşkilatından bu Yönetmelik kapsamındaki kurum veya kuruluşlara geçici görevle görevlendirilen personele de, görevlendirildiği kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır. Ancak;

1) Döner sermayesi bulunmayan Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum veya kuruluşlarında (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü hariç) geçici veya re'sen görevlendirilen personel, bir yıl içinde toplam üç ayı geçmemek üzere asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluşun ek ödemesinden faydalanır. Bu şekilde yapılan görevlendirmelerde personele kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır.

2) Bakanlık merkez teşkilatında ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında görevlendirilen personel ile 2/5/2006 tarihli ve 26156 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yalova Termal Kaplıcaları İşletme İdaresinin Çalışma Usul ve Esasları ile İşletmeye Dair Her Türlü Malî ve İdarî Muamelelerin Yürütülme Şekline ve Muhasebe Usullerine Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesi uyarınca görevlendirilen personele süre sınırı aranmaksızın asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır. Bu şekilde yapılan görevlendirmelerde personel, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve kendi kadro-unvan katsayısı, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve kendi kadro-unvan katsayısı esas alınarak değerlendirilir

3) Bakanlık istihdam planlama kurulunca ihtiyaç planlaması yapılan yerlerde re'sen geçici olarak görevlendirilen uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip ve diş tabiplerine asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluşun döner sermayesinden, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve kendi kadro-unvan katsayısı, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve kendi kadro-unvan katsayısı esas alınarak ek ödeme yapılır. Bu şekilde tavan ek ödeme tutarına ulaşılamaması hâlinde, toplam olarak tavan ek ödeme tutarını geçmeyecek şekilde ayrıca bunlara görevlendirildikleri kurum veya kuruluştan da ek ödeme yapılır.

4) Kendi isteği ile Bakanlık dışındaki kurumlara geçici görevlendirilen personele, bu Yönetmelik uyarınca ek ödeme yapılmaz.

5) İkinci görevle görevlendirilen personel ek ödemesini, ikinci görevli olduğu kurum veya kuruluştan alır.

6) Sağlık Grup Başkanı olarak görevlendirilen tabiplere kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır.

7) Kuruluş personelinden 11/4/1949 tarihli ve 5368 sayılı Verem Savaşı Hakkında Kanun uyarınca verem savaş derneği dispanserlerine görevlendirilen personele, verem savaş dispanserleri ile ilgili olarak Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla süre sınırı aranmaksızın il sağlık müdürünün kararıyla il performans puan ortalamasından ek ödeme yapılabilir.

8) Hizmete yeni açılacak olan kurumlarda Bakanlıkça görevlendirilen kurucu baştabip, kurucu hastane müdürü ile diğer personele kurum hizmete açılana kadar asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır. Bu şekilde yapılan görevlendirmelerde personel, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve görevlendirildiği görev için öngörülen kadro-unvan katsayısı, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve görevlendirildiği görev için öngörülen kadro-unvan katsayısı esas alınarak değerlendirilir.

f) Bakanlıkça veya amirince hizmet içi eğitim kurslarına katılması uygun görülen personele ve eğiticilere eğitim süresince kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması esas alınarak, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır.

g) Yılda en fazla iki defa görevlendirme suretiyle kendi alanı ile ilgili kongre, konferans, seminer ve sempozyum gibi etkinliklere katılan personele, söz konusu etkinliklerde geçen günleri çalışılmış olarak kabul edilerek, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması, kuruluşlarda ise (il, ilçe veya sağlık kuruluşu) performans puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır. Bu şekilde görevlendirmelerde çalışılmış kabul edilecek süre, bir takvim yılı içinde toplam 15 günü geçemez.

ğ) 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun 18 inci maddesinin dördüncü fıkrasının son cümlesi uyarınca haftada bir gün izinli sayılan yönetim kurulu üyeleri, izinli sayıldığı bu günlerde kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması esas alınarak değerlendirilir.

h) Kadrosu Maliye Bakanlığına ait olup, döner sermaye işletmelerinin muhasebe birimlerinde görev yapan personele bu Yönetmelikte belirlenen oranda ek ödeme yapılır.

ı) Bu Yönetmelik kapsamında olan kurum ve kuruluşlarda uygulanacak döner sermaye ek ödeme tutarı, tavan ek ödeme tutarını geçemez. Bu Yönetmelik kapsamındaki kurum ve kuruluşlarda 10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilen sağlık personeli ile 181 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personele yapılacak ek ödemenin tutarı, aynı birimde aynı unvanlı kadroda çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali sağlık personeli esas alınarak belirlenir ve bunlara yapılabilecek ek ödeme, hiçbir şekilde emsaline yapılabilecek tavan ek ödeme tutarını geçemez.

i) Kurumlarda bu Yönetmelik uyarınca devlet hastanelerinde genetik, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi laboratuvar hizmetlerinde çalışan tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, Kurum Personelinin Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayıları (EK-3) tablosundaki ?2,5? olan hizmet alanı kadro-unvan katsayısı uygulanır. Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmedikleri takdirde "2,5" olan hizmet alanı kadro-unvan katsayısı "2" olarak uygulanır. Laboratuvarda çalışan diğer personel için ise bu belirlenen kriterlerin uygulanmasına katkısı olanlar için hizmet alanı kadro-unvan katsayısı %10 oranında artırılabilir veya katkısı olmayanlar için ise hizmet alanı kadro-unvan katsayısı %10 oranında azaltılabilir. Eğitim ve araştırma hastanelerinin biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer laboratuvar birimlerinde görev yapan klinik şefi, şef yardımcıları, başasistan ve uzmanlara, Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, hastane hizmet puan ortalamasının %20'sine kadar ek puan verilebilir.

j) Eğitim ve araştırma hastanelerinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji klinikleri, devlet hastanelerinde ise enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanları, bu Yönetmeliğin 17 nci maddesinde biyokimya ve mikrobiyoloji branşları için belirlenen esaslar çerçevesinde aşağıdaki işlemlerin belgelenmesi ve başhekimce onaylanması kaydıyla hastane hizmet puan ortalamasından değerlendirilir.

1) Hastane enfeksiyonlarının önlenmesi ve enfeksiyon saptanması hâlinde kontrol altına alınmasını sağlayacak bir organizasyon ve çalışma programı oluşturmak,

2) Yatarak tedavi edilen hastalarda tespit edilen pozitif kültürleri takip ederek sonuçlandırmak ve raporlamak,

3) Meslek içi eğitim programını planlayarak, bütün birimlerdeki tıbbi ve idarî personele, hastane enfeksiyonları ve ameliyat sonrası enfeksiyonlar ile mücadele konusunda her ay en az bir kez meslek içi eğitim vermek,

4) Hastanede, hastane enfeksiyonlarıyla ilgili sürveyans çalışmaları yapmak,

5) Hastane enfeksiyonu düşünülen hastalar ile servis ortamı ya da ameliyathaneler için gerekli mikrobiyolojik incelemeleri yapmak veya yaptırmak,

6) Birimlerde uygulanmakta olan dezenfeksiyon ve antisepsi işlemleriyle ilgili kliniklere yardımcı olmak,

7) Kurum içinde enfekte hastalar, personel, ziyaretçi, yiyecek, içecek, haşere, vektör ve hava aracılığı ile asepsi ve antisepsi yetersizliği, araç gereç ve başka nedenlerle meydana gelebilecek enfeksiyon ve yayılmalara karşı gerekli tüm tedbirleri almak,

8) Bulaşıcı hastalıkların tespitini yapmak ve mevzuata uygun şekilde ilgili makamlara bildirmek.

Enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji branşının hastane hizmet puan ortalamasından değerlendirildiği durumlarda, döner sermaye komisyonunca, devlet hastanelerinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanlarının hizmet alanı ? kadro-unvan katsayısı %10 oranında azaltılabilir veya artırılabilir, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji klinik şefi, şef yardımcısı, başasistan ve uzmanlara hastane hizmet puan ortalamasının %20'sine kadar ek puan verilebilir.

k) Eğitim ve araştırma hastaneleri için devlet hastanelerindeki değerlendirme kriterleri kullanılır. Ancak, burada kişi yerine klinik şefliği birimi değerlendirilir. Klinik içinde görevli personelin performans puanının hesaplanmasında klinik hizmet puan ortalaması, klinik dışında çalışan personelin performans puanının hesaplanmasında hastane hizmet puan ortalaması esas alınır. Ancak, klinikte çalışan tabip dışı personelin net performans puanının hesaplamasında, hastane hizmet puan ortalamasının esas alınmasına, döner sermaye komisyonunca karar verilebilir.

l) Yan dal klinikleri, ana dal içinde değerlendirilebilir.

m) Kurumlara bağlı semt poliklinikleri, kurumların bir parçasıdır. Eğitim ve araştırma hastanelerine bağlı semt poliklinikleri (gündüz hastaneleri) ilgili kliniklerle ilişkilendirilerek burada çalışan personel, bağlı olduğu klinikteki eşdeğer personel gibi değerlendirilir.

n) Eğitim ve araştırma hastanelerinde biyokimya, mikrobiyoloji ve benzeri laboratuvar hizmetlerini yürüten klinik şefi, şef yardımcısı, başasistan ve uzman tabipler ile diğer personelin net performans puanlarının hesaplanmasında, klinik hizmet puan ortalaması yerine hastane hizmet puan ortalaması esas alınır.

o) Özel dal hastanelerinde (göğüs hastalıkları ve benzeri) hizmetin sürdürülebilmesi için döner sermaye komisyonunca kabul edilerek belirlenen kliniklerde (tüberküloz servisi ve benzeri) ve özel birimlerde (uyku laboratuvarı, kemoterapi, solunum fizyolojisi, hasta eğitim polikliniği, indükte balgam ünitesi ve benzeri) çalışan tabipler için, tabip muayene ve girişimsel işlem puanları ile hastane hizmet puan ortalaması birlikte değerlendirilir. Yüksek bulunan net performans puanı esas alınır. Yukarıdaki bölümlerdeki işlemler, kliniklerce yapılıyorsa burada çalışan tüm personel için, klinik hizmet puan ortalaması ile hastane hizmet puan ortalaması birlikte değerlendirilerek yüksek olan klinik veya hastane hizmet puan ortalaması, net performans puan hesaplanmasında esas alınır.

ö) Eğitim ve araştırma hastanelerinde kliniklerde çalışan klinik şefi, şef yardımcısı, başasistan ve uzman tabipler puanlandırılır.

p) Eğitim ve araştırma hastanelerinde görevli asistanlara, rotasyon eğitimi süresince asıl kurumlarındaki bağlı olduğu kliniğin, klinik hizmet puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır. Asistanlar, aynı kurum içindeki rotasyonlarda ise kadrosunun bulunduğu klinik esas alınarak değerlendirilir. Ancak asistanlar, kendi kurumundaki asistanlık eğitimi sırasında ana dala bağlı yan dallarda geçen eğitim süresince yan dal kliniğinden değerlendirilebilir.

r) Eğitim ve araştırma hastaneleri ile devlet hastanelerinde, tabip muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan uzman tabipler (temel tıp bilimleri uzmanları) ile yoğun bakım, yenidoğan, yanık ve diyaliz üniteleri dışındaki kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi gibi tıbbi ve idarî ünitelerde çalışan uzman tabip ve tabipler hastane hizmet puan ortalamasından, (0,8) kadro-unvan katsayısı esas alınarak değerlendirilir.

s) (j) ve (z) bentleri uyarınca hastane hizmet puan ortalaması üzerinden değerlendirilen uzman tabiplerden, askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan uzman tabip sayısına dâhil edilir.

ş) Girişimsel İşlemler Listesinde (EK-6) yer alan, puanı 1500 ve üzerinde olan cerrahi işlemlerin ekip hâlinde yapılması durumunda birinci ve ikinci hekime, yapılan işlemin puanı bölünmeden ayrı ayrı verilir.

t) Kurumlarda, bilimsel çalışma destek puanı, ilgili çalışmaların baştabiplikçe belirlenen şekilde belgelenmesi hâlinde verilir.

u) Kurumlarda, eğitici destekleme puanı, baştabiplikçe belirlenen şekilde belgelendirildiği takdirde, o dönem için verilir.

ü) Kurumlarda, baştabip yardımcıları veya hastane müdür yardımcılarının sayısı, kurum standart kadro sayısından fazla ise net performans puanı hesaplamasında hastane hizmet puan ortalaması kullanılmayıp, kurum standart kadro sayısının hastane hizmet puan ortalaması ile çarpımının, baştabip yardımcısı veya hastane müdür yardımcısı sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır. Ancak, hastane müdür yardımcıları ile baştabip yardımcılarından askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir.

v) Kurumlarda, Bakanlık hasta hakları kurulu raporuna istinaden hakkında disiplin soruşturması açılıp, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125 inci maddesine göre cezalandırılan personelden; uyarma cezası alanlara bir ay, kınama cezası alanlara iki ay, aylıktan kesme cezası alanlara üç ay, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alanlara dört ay süreyle, net performans puanının dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar, tavan ek ödeme tutarını geçmiyorsa, net performans puanının dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardan, eğer geçiyorsa tavan ek ödeme tutarından %30 oranında kesinti yapılır. Kesinti işlemine cezanın ilgiliye tebliğ tarihinden itibaren başlanır.

y) Kurumlarda özellik arz eden riskli bölümler; ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis-poliklinik, ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servisleri ve kemik iliği nakil üniteleridir. Özellik arz eden riskli birimlerde kısmi süreli çalışan personel, çalıştığı süre kadar riskli birimler için öngörülen katsayılar üzerinden değerlendirilir.

z) Kurumlarda, döner sermaye komisyonu 2/3 oy çokluğu ile, hastane hizmet puan ortalamasından değerlendirilecek, branşı gereği hasta sayısı çok düşük olan, fakat yataklı tedavi kurumlarında bulunması da gerekli olan, eğitim ve araştırma hastanelerinde klinikleri, devlet hastanelerinde branşları (tıpta uzmanlık tüzüğünde belirtilen uzmanlık dalları) belirler. Ancak, hastane hizmet puan ortalaması, branş ve klinik için verilir. Belirlenen branştaki tabip sayısı ile klinik sayısının birden fazla olduğu kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması devlet hastanelerinde tabip sayısına, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise klinik sayısına bölünerek devlet hastanelerinde tabiplere, eğitim ve araştırma hastanelerinde kliniklere bölüştürülür.

aa) Doğal afet, savaş, salgın hastalık, seferberlik ve olağanüstü hâllerde, görevlendirme süresince personele kadrosunun bulunduğu yerden, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması, kuruluşlarda ise (il, ilçe veya sağlık kuruluşu) performans puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır. İnsanî ve teknik yardım amacıyla Bakanlıkça yurt dışına görevlendirilen personel hakkında da bu bent hükümleri uygulanır.

bb) Bakanlıkça hizmete yeni açılan kurum veya kuruluşlarda, kurum veya kuruluşun hizmete açıldığı tarihten itibaren 6 ay içinde görevlendirilen personele bu dönem içinde kalmak kaydıyla üç ayı geçmemek ve görevlendirme süresince kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan olmak üzere kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması, kuruluşlarda ise (il, ilçe veya sağlık kuruluşu) performans puan ortalaması esas alınarak ek ödeme yapılır.

cc) Ek ödeme tutarı, özelleştirme kapsamında naklen tayin edilen personele 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22 nci maddesi kapsamında ödenen fark tazminatı hesabına dâhil edilir. 6/1/2005 tarihli ve 5283 sayılı Kanun kapsamında Bakanlıkça devralınan personele ödenen ek ödeme tutarı da, fark tazminatı hesabına dâhil edilir.

çç) İhtiyaç sebebiyle, kurum veya kuruluşlardan döner sermaye işletmelerinin muhasebe birimlerine görevlendirilen personelin ek ödemesi, süre sınırı olmaksızın kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması, kuruluşlarda ise (il, ilçe veya sağlık kuruluşu) performans puan ortalaması esas alınarak kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan yapılır.

dd) Hastanelerle entegre 112 acil sağlık istasyonlarında görev yapan tabiplerin, o dönem 112 acil sağlık hizmetlerinde geçen süreleri için hastane hizmet puan ortalaması esas alınır.

ee) Kuruluşlarda tabip ve diş tabiplerinden idarî görevi de bulunanların, idarî görevleri esas alınarak hesaplanan net performans puanları ile kendi tabip muayene ve girişimsel işlemler puanları esas alınarak hesaplanan net performans puanları birlikte değerlendirilerek, yüksek olan net performans puanına göre ek ödeme yapılır.

ff) Kuruluşlarda, bu Yönetmelik esaslarının yerine getirilmesi ve net performans puanlarının hesaplanması için il sağlık müdürlüğünce gerekli kayıt sistemi oluşturulur.

gg) Tabibi bulunmayan birinci basamak sağlık kuruluşlarındaki personelin net performans puanları, sağlık grup başkanlığı (ilçe) performans puan ortalaması esas alınarak hesaplanır. Sağlık evlerinde görevli ebelerin net performans puanları bağlı bulundukları sağlık kuruluşunun performans puan ortalaması esas alınarak hesaplanır.

ğğ) Kuruluşlarda il merkezinde, merkez ilçe sağlık grup başkanlığı kurulmamış olsa dahi merkez ilçe sağlık grup başkanlığı puanları da hesaplanır. Tabibi olmayan merkez ilçeye bağlı bir köy sağlık ocağında çalışan personelin puanlarının hesaplanmasında, sağlık grup başkanlığı (ilçe) performans puan ortalaması esas alınır.

hh) Personelin yaptığı işe ilişkin bilgi ve yeteneği, işini düzenli ve kaliteli yapabilme, bağımsız iş yapabilme ve inisiyatif kullanabilme, verilen işi organize edebilme becerisi, kendini geliştirme gayreti, amir ve çalışma arkadaşlarına karşı tutum ve davranışları, hizmet sunduğu kesime karşı tutum ve davranışları, birim tarafından yapılan işlerin geliştirilmesine katkısı, işin güçlüğü ve riski gibi faktörler dikkate alınarak, çalışan personel sayısının %5'ini geçmemek kaydıyla, kurumlarda başhekimin teklifi, kuruluşlarda ise il sağlık müdürünün teklifi üzerine döner sermaye komisyonunun 2/3 oy çokluğu ile belirlenen personele, o dönem için kurumlarda hastane hizmet puan ortalamasının, kuruluşlarda ise il performans puan ortalamasının %20'sine kadar ek puan verilebilir. Ancak, yukarıdaki kriterler dikkate alınarak, çalışan personel sayısının %5'ini geçmemek kaydıyla, kurumlarda başhekimin kuruluşlarda ise il sağlık müdürünün gerekçeli teklifi üzerine, döner sermaye komisyonunun 2/3 oy çokluğu ile belirlenen personelin o dönem içindeki net performans puanının, dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar, tavan ek ödeme tutarını geçmiyorsa, net performans puanının dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardan, eğer geçiyorsa tavan ek ödeme tutarından %20 oranında kesinti yapılabilir.

ıı) Kuruluşlarda ihale-satın alma komisyonu üyeleri için il performans puan ortalamasının %10'u, muayene komisyonu üyeleri için ise %5'i oranında ek puan verilir. Ödeme dönemi içinde her iki komisyonda da görev alan personele sadece il performans puan ortalamasının %10'u kadar ek puan verilir.

ii) Kuruluşlarda çalışan personele belgelemesi hâlinde yapılan meslekî bilimsel çalışmalara istinaden, Bilimsel Çalışmalar ve Puanları (EK-5) tablosunda yer alan puanlar ek puan olarak verilir. Ek puan, belgelemenin yapıldığı dönemi takip eden dönem için verilir. Bu işlemlerle ilgili gerekli takip ve kayıtlar il sağlık müdürünce yerine getirilir.

jj) Kuruluşlarda sağlık müdürlüğü, sağlık grup başkanlıkları ile 112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personel ile o dönem eğitim faaliyetlerinde görevli eğiticilere il performans puan ortalamasının %10'u oranında ek puan verilir.

kk) Kuruluşlar ile entegre 112 acil sağlık istasyonlarında görev yapan tabiplerin, o dönem 112 acil sağlık hizmetlerinde geçen süreleri için sağlık kuruluşu performans puan ortalaması esas alınır.

ll) Kurumlarda ihale-satın alma komisyonu üyeleri, ayniyat saymanları, muayene komisyonu üyeleri, muhasebe yetkilisi mutemetleri ile kurum performans ve kalite biriminde, hasta hakları kurulu ve birimlerinde, bu Yönetmelik kapsamında oluşturulan inceleme heyetinde ve döner sermaye komisyonunda görevli personel ile o dönem eğitim faaliyetlerinde görevli eğiticiler için hastane hizmet puan ortalamasının %10'u oranında ek puan verilir. Ancak, o dönem yukarıda sayılanlardan birden fazlasında görev yapan personele sadece bir kez ek puan verilir.

mm) Kurumlarda çalışan personele belgelemesi hâlinde yapılan meslekî bilimsel çalışmalara istinaden, Bilimsel Çalışmalar ve Puanları (EK-5) tablosunda yer alan puanlar ek puan olarak verilir. Ek puan belgelemenin yapıldığı dönemi takip eden dönem için verilir. Bu işlemlerle ilgili gerekli takip ve kayıtlar başhekimce yerine getirilir.

nn) İkinci ve üçüncü basamak yenidoğan yoğun bakım üniteleri ile ikinci ve üçüncü basamak yoğun bakım ünitelerinde çalışan uzman tabiplere o dönem ilgili ünitede çalıştığı sürenin, o dönemin toplam gün sayısına bölümünün, hastane hizmet puan ortalamasının %20'si ile çarpımı sonucu bulunan puan ek puan olarak verilir.

oo) Devlet hastanesi iken eğitim ve araştırma hastanesi yapılan hastanelerde, kliniklerin oluşturulması ve kliniklerin işlerlik kazanması sürecinde bu Yönetmeliğin ikinci basamak ile ilgili esas ve usulleri uygulanır. Ancak, bu durumda hizmet alanı kadro-unvan katsayıları klinik şefleri için (2,70), klinik şef yardımcıları için (2,60), başasistan, uzman, yan dal asistanları için (2,50) ve asistanlar için (1,10) olarak uygulanır. Kliniklerin işlerlik kazanmasından sonraki dönemlerde bu madde kapsamındaki hastanelerde bu Yönetmeliğin üçüncü basamak ile ilgili esas ve usulleri uygulanır. Uygulamanın başlangıç dönemi Baştabipçe tespit edilir. Tespit edilen dönem, Bakanlığa bildirildiğinde geçerlilik kazanır.

öö) Kurumsal performans katsayısının hesaplanmasına esas olacak performans, kalite ve diğer kriterler ile hizmet sunum şartları Bakanlıkça çıkarılan yönerge ile belirlenir.

pp) Verem savaş dispanserlerinde çalışan personel, verem savaş dispanserleri ile ilgili Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, il sağlık müdürünün kararıyla il performans puan ortalamasından değerlendirilebilir. Ancak, burada görev yapan her unvanda bulunan personel sayısı Bakanlıkça belirlenen personel dağılım cetvelinde belirlenen sayıdan fazla ise personelin net performans puanı hesaplanmasında il performans puan ortalaması kullanılmayıp, personel dağılım cetvelinde o unvan için belirlenen sayının il performans puan ortalaması ile çarpımının, o unvandaki personel sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır. O unvandaki personelden askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir. Bu hüküm personel dağılım cetvelinde yer almayan unvanlar için uygulanmaz.

rr) İdarî bölge puanına göre 5 inci bölge olarak belirlenen sağlık kuruluşunun koruyucu hizmetler puanının 8500 olması durumunda, ilgili personele il performans puan ortalamasından ek ödeme yapılır. Ayrıca, bu şekilde değerlendirilen personele il performans puan ortalamasının %20'si oranında ek puan verilir. İdarî bölge puanına göre 4 üncü bölge olarak belirlenen sağlık kuruluşunun koruyucu hizmetler puanının 8500 olması durumunda, ilgili personele il performans puan ortalamasından ek ödeme yapılır. Ayrıca, bu şekilde değerlendirilen personele il performans puan ortalamasının %10'u oranında ek puan verilir. Ek ödeme yapılmasında bu şekilde hesaplanan puan ile 18 inci maddeye göre hesaplanan puandan yüksek olanı esas alınır.

Net Performans Puanı = (İl Performans Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı

(2) Vekâleten atanan veya ikinci görevle görevlendirilen personele;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Bakanlık personelinden bir göreve vekâleten atananlara;

1) Vekâletin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesine istinaden yapılması ve bu hususun onayda belirtilmiş olması,

2) Vekâletin, müşterek karar ile atama yapılması gereken kadro veya görevler için Bakan, diğer kadro veya görevler için asili atamaya yetkili amir tarafından verilmesi,

3) Vekillerin, genel ve ilgili özel mevzuatı uyarınca asaleten atanmada aranan tüm şartları (asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dâhil, Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları Yönetmeliği ile Baştabip ve Baştabip Yardımcılığı görevleri için Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinde öngörülen şartlar hariç) bir arada taşımaları kaydıyla,

vekâlet görevine başlanıldığı tarihten itibaren vekâlet ettikleri kadro veya görevler için öngörülen ?Tavan Ek Ödeme Katsayısı? ile ?Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı? esas alınmak suretiyle ek ödeme yapılır.

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Bakanlık personelinden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 88 inci maddesine göre ikinci görevle görevlendirilen personele, görevlendirmenin müşterek karar ile atama yapılması gereken kadro veya görevler için Bakan, diğer kadro veya görevler için asili atamaya yetkili amir tarafından yapılması kaydıyla, ikinci görev için öngörülen ?Tavan Ek Ödeme Katsayısı? ile ?Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı? esas alınmak suretiyle ek ödeme yapılır.

c) Bu fıkra uyarınca vekâleten veya ikinci görevle görevlendirilen personele yapılacak ek ödemede, ek ödeme matrahı olarak personelin asıl kadrosuna ait bir ayda alacağı aylık (ek gösterge dâhil), yan ödeme ve her türlü tazminat (makam, temsil ve görev tazminatı hariç) tutarının toplamı esas alınır.?

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?e) Dâhili ve cerrahi klinikleri ile laboratuvar ve röntgen birimlerini temsilen birer sorumlu uzman tabip, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise klinik şefi, ancak ilgili kliniklerde/birimlerde uzman tabip, uzman tabip yok ise bunların her birinin yerine bir tabip görevlendirilir.?

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 8 - (1) Döner sermaye komisyonu, dağıtılacak tutarı (karar alınan tutar), o dönem döner sermaye gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ve Bakanlık payları ayrıldıktan sonra kalan miktarın %50'sinin, kurumsal performans katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirler.?

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (i) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?i) İki pratisyen tabip,?

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 11 - (1) Döner sermaye komisyonu, dağıtılacak tutarı (karar alınan tutar), o dönem döner sermaye gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ve Bakanlık payları ayrıldıktan sonra kalan miktarın %65'inin, kurumsal performans katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirler.

(2) 16/5/2006 tarihli ve 5502 sa­yı­lı Sos­yal Gü­ven­lik Ku­ru­mu Ka­nu­nunun ek 2 nci maddesi uyarınca ilgili kurumların birinci basamak sağlık hizmetlerini doğrudan hizmet alımı suretiyle temin etmeleri hâlinde, personele dağıtılacak tutarın tespitinde birinci basamak sağlık kuruluşlarında verilen hizmetlerin yılı tedavi giderleri resmî fiyat tarifesine tekabül eden karşılığı tutarlar toplamı esas alınır.?

MADDE 7 - Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 14 - (1) Koruyucu sağlık hizmetleri aşağıdaki şekilde puanlandırılır.

a) Bebek başına ortalama izlem sayısı:

Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki bebek başına ortalama izlem sayısı = A

Sağlık kuruluşunun o ay ki bebek başına ortalama izlem sayısı = B

B ≥ A ise ?1000? puan verilir.

B< A ise ?0? puan verilir.

b) Gebe başına ortalama izlem sayısı:

Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki gebe başına ortalama izlem sayısı = A

Sağlık kuruluşunun o ay ki gebe başına ortalama izlem sayısı = B

B ≥ A ise ?1000? puan verilir.

B< A ise ?0? puan verilir.

c) HepB1 aşılama yüzdesi:

HepB1 aşılama yüzdesi o ay için %80 ve üzerinde ise ?1500? puan verilir. Bu yüzde, o ay %80'in altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise ?750? puan, artış göstermemiş ise ?0? puan verilir.

ç) DBT1 aşılama yüzdesi:

DBT1 aşılama yüzdesi o ay için %80 ve üzerinde ise ?1500? puan verilir. Bu yüzde, o ay %80'in altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise ?750? puan, artış göstermemiş ise ?0? puan verilir.

d) KKK aşılama yüzdesi:

KKK aşılama yüzdesi o ay için %85 ve üzerinde ise ?1500? puan verilir. Bu yüzde, o ay %85'in altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise ?750? puan, artış göstermemiş ise ?0? puan verilir.

(KKK aşısının GBP'ye alınmadan önceki referans değeri olarak kızamık aşı yüzdesi esas alınır.)

e) Tarama testleri (Neonatal hipotiroidi, fenilketonüri, thalasemi ve benzeri) numune alma yüzdesi:

Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki tarama testleri numune alma yüzdesi = A

Sağlık kuruluşunun o ayki tarama testleri numune alma yüzdesi = B

B ≥ A ise ?1000? puan verilir.

B< A ise ?0? puan verilir.

f) Modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi:

Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi = A

Sağlık kuruluşunun o ayki modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi =

B ≥ A ise ?1000? puan verilir

B< A ise ?0? puan verilir.

(2) Yeni açılan sağlık kuruluşları için bir önceki yıl verileri olarak, sağlık kuruluşuna bağlı bölgenin önceki yıl bağlı olduğu sağlık kuruluşunun verileri esas alınır.

(3) Sağlık kuruluşuna ait veriler zamanında sağlık müdürlüğüne ulaştırılmadığı takdirde o sağlık kuruluşuna koruyucu hizmetler puanı verilmez. Verilerin zamanında sağlık müdürlüğüne ulaştırılmasından sağlık ocağı sorumlu tabipleri ve sağlık grup başkanları sorumludur.

(4) Tarama testlerinde yüzde hesaplanamıyorsa sayısal değerler esas alınır. Modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi alınamıyorsa bu konudaki poliklinik sayısı esas alınır. Tarama testlerinden hangilerinin kullanılacağı sağlık müdürlüğünce tespit edilir.

(5) Yukarıdaki koruyucu sağlık hizmetleri kriterlerine göre değerlendirilemeyen verem savaş dispanserlerinin o ayki verem savaş dispanserleri aylık çalışma formu ve ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinin aylık çalışma formlarına göre yaptıkları çalışmalar ile ruh sağlığı dispanserlerinin çalışmaları, döner sermaye komisyonu tarafından değerlendirilerek koruyucu sağlık hizmetleri puanı karşılığı olarak 8500 puana kadar puan verilebilir.?

MADDE 8 - Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 17 - (1) Kurumlarda personelin net performans puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır.

A) Devlet Hastaneleri

1) Baştabip ve Baştabip Yardımcıları

a) Baştabip

Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.

1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2) Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi katsayısı veya Pratisyen Tabip ve Diş Tabibi Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)?

b) Baştabip Yardımcıları

Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları:

Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.

1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2) Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi katsayısı veya Pratisyen Tabip ve Diş Tabibi Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları:

Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formülle Net Performans Puanı hesaplanır.

Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi Katsayısı veya Pratisyen Tabip ve Diş Tabibi Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri

Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

3) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Laboratuvar Hizmetlerinde Çalışan Biyokimya, Mikrobiyoloji ve diğer İlgili Uzmanlar

Bu branş Tabipler için Net Performans Puanı, hastane kadro yatak sayısına göre aşağıdaki şekilde her bir Uzman Tabip için Hastane Hizmet Puan Ortalaması esas alınarak hesaplanır.

(Kadro yatak sayısı 250 veya 250'den az ise 1 Uzman Tabip

Kadro yatak sayısı 250'den fazla, 500 veya 500'den az ise 2 Uzman Tabip

Kadro yatak sayısı 500'den fazla, 1000 veya 1000'den az ise 3 Uzman Tabip

Kadro yatak sayısı 1000'den fazla ise 4 Uzman Tabip)

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

Laboratuvarda görev yapan her branş, yukarıda belirtilen kriter çerçevesinde kendi içerisinde olmak üzere ayrı şekilde değerlendirilir. İlgili branşta görev yapan uzman tabip sayısı hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen uzman tabip sayısından fazla ise, her bir uzman tabip için net performans puanı hesaplanırken, hastane hizmet puan ortalaması esas alınmayıp, hastane hizmet puan ortalamasının yukarıdaki şekilde hastane kadro yatak sayısına göre belirlenen uzman tabip sayısıyla çarpımının, uzman tabip sayısına bölümü esas alınarak, aşağıdaki şekilde hesaplanır. Bu bent kapsamındaki uzman tabiplerden, askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan ilgili branştaki uzman tabip sayısına dâhil edilir.

Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen tabip sayısı/ilgili branştaki tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

4) Diyaliz, Yanık, Yenidoğan, Yoğun Bakım Ünitelerinde Çalışan Uzman Tabip ve Tabipler, Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Tabipler, Uzman Tabipler ve Yoğun Bakım, Yenidoğan, Yanık, Kemik İliği Nakil Ünitesi ve Diyaliz Üniteleri Dışındaki Kan Bankası, Servisler Gibi Ünitelerde Çalışan Tabip ve Uzman Tabipler

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

Diyaliz ünitesinde çalışan pratisyen tabiplerin net performans puanları, hemodiyaliz ünitesinde aylık yapılan toplam hemodiyaliz sayısı esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenir:

O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 150'den az ise 1 pratisyen tabip,

O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 150'den fazla 500'den az ise 2 pratisyen tabip,

O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 500'den fazla 800'den az ise 3 pratisyen tabip,

O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 800'den fazla 1100'den az ise 4 pratisyen tabip,

1100'ün üzerinde yapılan her 300 hemodiyaliz sayısı için 1 pratisyen tabip eklenir.

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

O hemodiyaliz ünitesinde görev yapan tabip sayısı, o ayki toplam yapılan hemodiyaliz sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen tabip sayısından fazla ise, her bir tabip için net performans puanı hesaplanırken, hastane hizmet puan ortalaması esas alınmayıp, hastane hizmet puan ortalamasının yukarıdaki şekilde o ayki yapılan toplam hemodiyaliz sayısına göre belirlenen pratisyen tabip sayısıyla çarpımının, hemodiyaliz ünitesinde görev yapan pratisyen tabip sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır. Ancak, o unvandaki personelden askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir.

Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X o ayki yapılan toplam hemodiyaliz sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen pratisyen tabip sayısı/o hemodiyaliz ünitesindeki pratisyen tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

5) Döner sermaye komisyonu tarafından 5 inci maddenin (z) bendine göre belirlenen branşlarda çalışan Uzman Tabipler:

Bu gruptaki Uzman Tabiplerin kendilerine ait Tabip Muayene ve Girişimsel İşlem Puanları ile Hastane Hizmet Puan Ortalaması birlikte değerlendirilir. Aşağıdaki formülle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.

Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması/o branştaki tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

6) Diğer Personel (Tabip Dışı Personel)

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı

B) Eğitim ve Araştırma Hastaneleri

1) Baştabip ve Baştabip Yardımcıları

a) Baştabip

Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanı hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.

1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2) Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı ? (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

b) Baştabip Yardımcıları

Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları

Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.

1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2) Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı ? (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları

Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formülle Net Performans Puanı hesaplanır.

Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı ? (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2) Bir Kliniğe Bağlı Olarak Çalışanlar

2.1) Klinik Şefleri

Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı ? (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2.2) Klinik Şef Yardımcıları, Uzman Tabipler ve Başasistanlar

Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + (varsa) Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı ? (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

2.3) Asistanlar

Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)

2.4) Diğer Personel

Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı

3) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Biyokimya, Mikrobiyoloji Klinikleri ve Diğer Laboratuvar Hizmetlerinde Çalışan Personel

3.1) Klinik Şefi

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

3.2) Klinik Şef Yardımcıları, Uzman Tabipler ve Başasistanlar

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + (varsa) Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)

3.3) Asistanlar

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)

3.4) Diğer Personel

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı

4) Bir Kliniğe Bağlı Olarak Çalışmayanlar

4.1) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlem Puanı ? (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Bilimsel Çalışma Destek Puanı

4.2) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Bilimsel Çalışma Destek Puanı

4.3) Diğer Personel

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı?

MADDE 9 - Aynı Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 3 - (1) Aile hekimliğinin pilot olarak uygulandığı illerde, aile hekimliği sistemi dışında kalan ve bu Yönetmelik kapsamında bulunan personele, aile hekimliği sisteminin başladığı tarihten itibaren, döner sermayeden yapılacak ek ödeme işlemleri aşağıdaki şekilde yapılır. Bu madde ile getirilen değişiklikler dışında bu Yönetmelikteki diğer esasların uygulanmasına devam edilir.

a) Aile hekimliği sisteminin başladığı tarihten itibaren yapılacak ek ödeme, il sağlık müdürlüğünün o dönem verdiği hizmetlerden elde ettiği gelirden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu payı ile Hazine payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın azami %65'inin kurumsal performans katsayısıyla çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirlenen tutar ile Bakanlıkça kaynak aktarılması hâlinde aktarılan payın da eklenmesi sonucu oluşan toplam tutardan karşılanır.

b) Döner sermaye komisyonu, her dönem ayrı ayrı ildeki tüm toplum sağlığı merkezlerinin bu maddenin (h) bendindeki listede yer alan kriterlere göre performans puanlarını belirler.

c) Her dönem sonunda bu maddenin (h) bendindeki listede yer alan kriterlere göre, döner sermaye komisyonu tarafından belirlenen performans puanları toplanarak toplum sağlığı merkezi performans puanı bulunur.

ç) Toplum sağlığı merkezi performans puanları toplamı, merkez sayısına bölünerek il performans puan ortalaması bulunur.

d) Aile hekimliği sürecinde eski faaliyetlerini sürdüren sağlık merkezi, sağlık ocağı, sağlık evi, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi ve dispanserlerde çalışan personel, bu maddenin (ç) bendine göre bulunan il performans puan ortalamasından hizmet alanı kadro-unvan katsayılarına göre değerlendirilir.

e) Net Performans Puanlarının Hesaplanması:

1) Toplum Sağlığı Merkezi Personeli Net Performans Puanı:

Net Performans Puanı = (Toplum Sağlığı Merkezi Performans Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (varsa) Mesai Dışı Çalışma Puanı

Bu bent uyarınca yapılacak net performans puan hesaplanmasında Toplum Sağlığı Merkezleri için öngörülen personel sayısına (Bakanlıkça belirlenen personel dağılım cetvelinde öngörülen personel sayısı), varsa il veya ilçede bulunan ?ilgili Toplum Sağlığı Merkezi ile entegrasyonu gerçekleşmemiş? Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri ile Verem Savaş Dispanserlerine ait Bakanlıkça belirlenen personel dağılım cetvelinde öngörülen personel sayıları da eklenir.

Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan her unvandaki personel sayısı personel dağılım cetvelinde belirlenen sayıdan fazla ise, personelin net performans puanının hesaplanmasında, toplum sağlığı merkezi performans puanı kullanılmayıp, personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının toplum sağlığı merkezi performans puanı ile çarpımının, o unvandaki personel sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır.

Net Performans Puanı = (Toplum Sağlığı Merkezi Performans Puanı X (Bakanlıkça belirlenen personel dağılım cetvelinde öngörülen personel sayısı/o unvandaki personel sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (varsa) Mesai Dışı Çalışma Puanı

Ancak, o unvandaki personelden askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir. Bu hüküm, personel dağılım cetvelinde yer almayan unvanlar ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi ya da Sorumlu Uzman Tabibi için uygulanmaz, bu sorumlu tabip ya da sorumlu uzman tabipler de hesaplamaya dâhil edilirler.

2) Toplum Sağlığı Merkezleri Dışındaki Kuruluşlarda Çalışan Personel ve Sağlık Müdürlüğü Personeli ile Diğer Personel Net Performans Puanı:

Net Performans Puanı = (İl Performans Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (varsa) Mesai Dışı Çalışma Puanı

Bu bent uyarınca yapılacak net performans puan hesaplanmasında burada görev yapan her unvandaki personel sayısı personel dağılım cetvelinde belirlenen sayıdan fazla ise; personelin net performans puanının hesaplanmasında il performans puan ortalaması kullanılmayıp, personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının il performans puan ortalaması ile çarpımının, o unvandaki personel sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır. Ancak, o unvandaki personelden askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir. Bu hüküm, personel dağılım cetvelinde yer almayan unvanlar için uygulanmaz.

Net Performans Puanı = (İl Performans Puan Ortalaması X (Bakanlıkça belirlenen personel dağılım cetvelinde öngörülen personel sayısı/o unvandaki personel sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (varsa) Mesai Dışı Çalışma Puanı

f) Birinci fıkranın (a) bendi uyarınca belirlenen toplam tutar, personelin bu madde kapsamında belirlenen net performans puanlarının toplamına bölünerek dönem ek ödeme katsayısı bulunur.

g) Ödenecek net ek ödeme tutarı, personelin net performans puanının dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardan gelir vergisi ve damga vergisi kesilmesi sonucu bulunur. Personelin net performans puanının, dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar, tavan ek ödeme tutarını geçemez. Eğer geçiyorsa tavan ek ödeme tutarından gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek ödenecek net ek ödeme tutarı bulunur.

ğ) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (jj) bendinde yer alan %10 oranı il sağlık müdürlüğü personeli için %20 olarak uygulanır.

h) Toplum sağlığı merkezi performans kriterleri, kriterlerin tavan puanları ve döner sermaye komisyonunca verilen performans puanları listesi aşağıda gösterilmiştir.

No. PERFORMANS KRİTERLERİ TAVAN PUAN (A) PERFORMANS PUANI (B)
1 İdari ve mali hizmetler 2.200  
2 Çevre sağlığı hizmetlerini sunmak 2.400  
3 Bulaşıcı hastalıkları izleme ve müdahale hizmetleri 1.200  
4 Kronik hastalıkları izleme ve müdahale hizmetleri 1.200  
5 Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak koordinasyon ve yapılan işlerin bildirilmesini sağlamak 800  
6 Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak lojistik hizmetlerini vermek 400  
7 Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerini sunmak 800  
8 Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim konularını tespit etmek ve sunmak 400  
9 Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak kayıtların tutulması ve denetim hizmetleri yapmak 800  
10 Acil sağlık hizmetlerinin düzenli verilmesini sağlamak 800  
11 Adli tıbbi hizmetleri yapmak 800  
12 Okul sağlığı hizmetlerini sunmak 1.200  
13 İşçi sağlığı ve iş güvenliği çalışmalarını yapmak 1.200  
14 Sağlık eğitimi hizmetleri planlamak ve uygulamak 1.200  
15 Özel sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırma ve denetimi 1.000  
16 Afet organizasyonunu yapmak 400  
17 Kurullara ve komisyonlara katılım 400  
18 Yeşil kart hizmetlerini sunmak 400  
19 Sağlık Müdürlüğünün verdiği diğer görevleri yapmak 400  
20 İşçi ve esnaf muayenesi, ruhsat verme gibi işleri yapmak 2.000  
TOPLAM 20.000  

ı) Aile hekimliği pilot uygulanmasına ek ödeme dönemi başında başlanamaması hâlinde, başlama tarihine kadar olan günler için bu Yönetmeliğin diğer maddelerinde yer alan hükümlere göre, başlama tarihinden sonraki günler için ise bu maddeye göre ek ödeme yapılır.

i) Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı, aile hekimliği pilot uygulamasına geçilen illerde ek ödeme dönemi sonunda ildeki personel sayısı ve personelin performans kriterlerini dikkate alarak, merkeze aktarılan %2 paya ilave olarak alınan paydan karşılanmak üzere, il'e göndereceği parayı belirleyerek ayın onbeşinci günü mesai bitimine kadar Bakanlık Merkez Döner Sermaye muhasebe birimi vasıtasıyla ödemeye yetkili muhasebe birimine gönderir. Hesabına aktarma yapılan muhasebe birimi, banka hesabına intikal ettirilen tutarı Maliye Bakanlığınca tespit edilen emanet nitelikli bir hesaba alacak kaydederek il sağlık müdürlüğünce bu maddeye göre belirlenen personelin ek ödeme tutarlarına dair hazırlanacak tahakkuk evrakına istinaden, personele daha önce ödenen aylık ve döner sermaye ek ödemelerine ilişkin süregelen gelir vergisi matrahını da dikkate alarak gelir ve damga vergisi kesintisi yapmak suretiyle ödemeyi gerçekleştirir.?

MADDE 10 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 4 - (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce vekâleten atanan veya ikinci görevle görevlendirilen personele yapılmış olan ek ödemelerde, 5 inci maddenin ikinci fıkrasında öngörülen şartlar aranmaz.?

MADDE 11 - Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK?2, EK-3 ve EK-4 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 12 - Aynı Yönetmeliğin EK-6 sayılı Girişimsel İşlemler Listesinde gösterilen işlemlerin puanları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

618.640 ESWL 1. seans Hemşire, teknisyen v.b tarafından yapılıyorsa 20
618.641 ESWL 2. seans Hemşire, teknisyen v.b tarafından yapılıyorsa 20
618.642 ESWL 3. seans Hemşire, teknisyen v.b tarafından yapılıyorsa 20
701.280 Duodenum , ince barsak (özel kapsülle) biyopsisi   24
701.390 Rektoskopi ve/veya sigmoidoskopi   66
701.400 Rektoskopi ve/veya sigmoidoskopi + biyopsi   81
702.820 Tüm gece laboratuvarda poligrafik uyku tetkiki EEG, EOG, EMG, EKG 40
702.830 Poligrafik uyku tetkiki + Solunum kayıtları Tüm gece laboratuvarda 40
702.840 Poligrafik uyku tetkiki + Bacak EMG kaydı Tüm gece laboratuvarda 40
702.850 Poligrafik uyku tetkiki + Solunum kayıtları + CPAP titrasyonu Tüm gece laboratuvarda 40
702.860 Poligrafik uyku tetkiki + Noktürnal Penil Tümesans Tüm gece laboratuvarda , (NPT) 40
702.870 Poligrafik uyku tetkiki + Aktivasyon amaçlı EEG Tüm gece laboratuvarda 40
702.880 Poligrafik uyku tetkiki + Solunum kayıtları + Bacak EMG kaydı Tüm gece laboratuvarda 40
702.890 Poligrafik uyku tetkiki + Solunum kayıtları + NPT Tüm gece laboratuvarda 40
702.900 Poligrafik uyku tetkiki + Solunum kayıtları + Aktivasyon amaçlı EEG Tüm gece laboratuvarda 40
702.910 Poligrafik uyku tetkiki + Bacak EMG kaydı + NPT Tüm gece laboratuvarda 40
702.920 Poligrafik uyku tetkiki + Bacak EMG kaydı + Aktivasyon amaçlı EEG Tüm gece laboratuvarda 40
702.930 Poligrafik uyku tetkiki + Aktivasyon amaçlı EEG + NPT Tüm gece laboratuvarda 40
702.940 İlk Gece uyku apnesi tanısı alanların CPAP/BPAP titrasyonu yönüyle izlemi Uyku laboratuvarında 30
705.100 Yurt içi doku veri bankalarınca uluslararası doku veri bankalarında akraba olmayan kemik iliği verici taraması Adres serolojik yöntem doku tipi doğrulama ve onay alma dâhil her donör için ayrı 0
705.110 Yurt içi doku veri bankalarınca yurt içindeki doku veri bankalarında akraba olmayan kemik iliği verici taraması (1. Aşama) 0
705.120 Yurt içi doku veri bankalarınca yurt içindeki doku veri bankalarında akraba olmayan kemik iliği verici taraması Adres serolojik yöntem doku tipi doğrulama ve onay alma dâhil her donör için ayrı 0
800.680 Beyin perfüzyon SPECT(HMPAO ile)   110
800.681 Beyin perfüzyon SPECT(ECD ile)   110
800.682 İktal beyin SPECT   110
800.901 Kemik PET   380
801.351 I-131 tedavisi sonrası tüm vücut tarama Bir ve/veya daha fazla görüntüleme dâhil, ( radyofarmasötik ajan bedeli fatura edilemez) 65
801.543 İntraarteriyal radyonüklid tedavi   50
803.602 Ultrason , genel Radyolog haricindeki diğer hekimlerce yapılan US için (Radyolog tarafından yapılan US ile birlikte faturalandırılamaz.) 17
804.100 BT, vertebra , servikal   20
909.280 İnce iğne aspirasyonu değerlendirmesi, laboratuvarda patolog tarafından yapılması ve olağan rapor verilmesi 90
402.030 Amalgam dolgu (üç yüzlü)   65
402.060 İnley dolgu (üç yüzlü)   65
402.080 Arka diş kompozit dolgu   65
402.100 Arka diş ışıklı kompozit dolgu (bir yüzlü)   50
402.110 Arka diş ışıklı kompozit dolgu (iki yüzlü)   60
402.130 Kuafaj (dolgu hariç)   10
402.260 Aşırı kole hassasiyeti tedavisi (tek diş)   5
402.270 Gangren veya periapikal lezyon tedavisi (her kanal için)   25
402.290 Dolgu sökülmesi (her diş için)   0
402.310 Pansuman (seans başına)   5
402.320 Onley ( laboratuvar ücreti hariç)   25
402.330 Kanal dolgusu sökümü (her kanal için)   15
403.010 Fissür örtülmesi ( sealant -tek diş)   20
403.020 Yerel flour uygulaması (çürük proflaksisi ) (yarım çene)   15
403.030 Prefabrike kron (malzeme ücreti hariç)   20
403.040 Yer tutucu (sabit) (teknisyen ücreti hariç)   50
403.050 Yer tutucu (hareketli) (teknisyen ücreti hariç)   50
403.060 Çocuk protezi (akrilik-bölümlü-tek çene) (teknisyen ücreti hariç)   230
403.070 Çocuk protezi (tam- tek çene) (teknisyen ücreti hariç)   230
403.080 Strip kron (dolgu hariç)   25
403.090 Kompomer dolgu   35
403.100 Açık apeksli dişte kanal tedavisi (her kanal için)   65
PROTEZ      
404.010 Tam protez (akrilik-tek çene)    
404.011 Anatomik (I.ölçü) ölçünün alınması   30
404.012 Fonksiyonel (II. Ölçü) ölçünün alınması   40
404.013 Sentrik kapanış ve dikey boyutun tespiti   60
404.014 Dişli prova   35
404.015 Protez teslimi   35
404.016 Kontrol muayenesi ve aşındırma yapılması   30
404.020 Bölümlü protez (akrilik-tek çene)    
404.021 Anatomik (I.ölçü) ölçünün alınması   30
404.022 Fonksiyonel (II. Ölçü) ölçünün alınması   40
404.023 Sentrik kapanış ve dikey boyutun tespiti   60
404.024 Dişli prova   35
     
404.025 Protez teslimi   35
404.026 Kontrol muayenesi ve aşındırma yapılması   30
404.030 Tam protez (metal kaideli-tek çene)    
404.031 Anatomik (I.ölçü) ölçünün alınması   30
404.032 Fonksiyonel (II. Ölçü) ölçünün alınması   40
404.033 Sentrik kapanış ve dikey boyutun tespiti   60
404.034 Dişli prova   35
404.035 Protez teslimi   35
404.036 Kontrol muayenesi ve aşındırma yapılması   30
404.040 Bölümlü protez (metal kaideli-tek çene)    
404.041 Anatomik (I.ölçü) ölçünün alınması   30
404.042 Fonksiyonel (II. Ölçü) ölçünün alınması   40
404.043 Sentrik kapanış ve dikey boyutun tespiti   60
404.044 Dişli prova   35
404.045 Protez teslimi   35
404.046 Kontrol muayenesi ve aşındırma yapılması   30
404.170 Tek parça döküm kuron   60
404.180 Veneer kron ? köprü (akrilik) (her ayak üye için)   60
404.181 Veneer kron ? köprü (seramik) (her ayak üye için)   95
404.182 Köprü gövdesi (akrilik - seramik) (her gövde üye için)   25
404.190 Pivo (çivili kuron) veya post- core   55
       
...
  AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ    
405.010 Diş çekimi ( infiltrasyon anestezi ile)   25
405.011 Diş çekimi (büyük azı dişler için)   35
405.020 Komplikasyonlu diş çekimi (küçük azılar dâhil ön diş grupları için)   25
405.021 Komplikasyonlu diş çekimi (büyük azı dişler için)   35
405.110 Kist operasyonu (küçük)   130
405.120 Kist operasyonu (büyük)   150
405.130 Osteomiyelit operasyonu (tek çene)   95
405.180 Biopsi   30
405.190 Apse drenajı ( ekstraoral )   35
405.290 Odontojenik tümör operasyonu (büyük)   250
405.350 Oro - antral fistül tedavisi   125
405.400 T.M.E. İçi enjeksiyon (tek taraflı)   25
405.430 Lokal anestezi ( rejyonal mand ./ max .)   25
  PERİODONTOLOJİ    
406.120 Frenektomi   40
  YENİDOĞAN UYGULAMALARI    
530.800 Endotrakeal entübasyon , yenidoğan   50
530.810 Exchange transfüzyon, yenidoğan   125
530.820 Göbek arter kateterizasyonu   100
530.830 Göbek granülomu koterizasyonu   7
530.840 Göbek ven kateterizasyonu   100
530.900 Parsiyel exchange transfüzyon, yenidoğan   70
530.920 Surfaktan tedavisi uygulaması, yenidoğan   60
530.980 Yenidoğanın canlandırılması   50
530.981 Derin trakeal aspirasyon   20
...

MADDE 13 - Aynı Yönetmeliğin EK-6 sayılı Girişimsel İşlemler listesine aşağıdaki işlemler eklenmiştir.

520.052 Meslek hastalıkları tespiti için hekim görüşü raporu Sadece meslek hastalıkları tarafından fatura edilir. 0
603.751 Memeden Kist- Benign Tümör Çıkarılması   100
604.791 Bir kapak replasman + bir kapak valvuloplasti (ring ile birlikte veya değil)   1.800
604.831 İki kapak replasman + bir kapak valvuloplasti (ring ile veya değil)   2.300
608.161 Yüzeyel Lenf Bezi Biyopsisi Veya Eksizyonu   70
610.291 Kolostomi revizyonu Mevcut kolostominin revize edilmesi 200
610.531 Hemoroidektomi , sfinkterotomi   360
612.471 Kalça asetebular revizyonu ( parsiyel )   900
612.472 Kalça femoral sistem revizyonu ( parsiyel )   900
612.651 Girişimsel Artroskopi menisektomi , sinovektomi , serbest cisim çıkarılması, eklem kıkırdağı debridmanı , implant çıkarılması, labrum debridmanı , sinovial biyopsi, plika eksizyonu ve lateral gevşetme dâhil 570
615.791 Nükleotomi   825
618.643 ESWL 1. seans Uzman hekimin bizzat kendisi tarafından yapılıyorsa 200
618.644 ESWL 2. seans Uzman hekimin bizzat kendisi tarafından yapılıyorsa 200
618.645 ESWL 3. seans Uzman hekimin bizzat kendisi tarafından yapılıyorsa 200
620.419 Vajinal histerektomi   480
620.421 Vajinal histerektomi + sistosel operasyon   550
621.652 Skrotal orşiektomi (çift)   420
701.741 Soğuk tedavi termik şok yöntemi medikal gaz ile uygulanması hâlinde 0
702.711 EKT sonrası bilinç ve oryantasyon takibi EKT sonrası bir adet faturalandırılır. 0
800.942 Paratiroid SPECT Tc -99m MIBI ile 85
801.031 Karaciğer Dalak Spect   100
801.191 İşaretli lökosit SPECT   150
801.271 İşaretli eritrosit karaciğer/dalak SPECT   95
       
804.101 BT, vertebra torakal   20
804.102 BT, vertebra lumbal   20
911.145 Transplantasyon için kadavradan organ alımı Her bir organ için(kornea hariç) 150

MADDE 14 - Maliye Bakanlığı ile Sayıştayın görüşü alınarak hazırlanan bu Yönetmelik 1/9/2007 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 15 - Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

..

EK?2

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANELERİ KADRO-UNVAN KATSAYILARI

Hizmet alanları, kadrolar ve unvanlar Katsayı
Baştabip 6,00
Baştabip yardımcısı 3,50
Klinik Şefi 2,50
Klinik şef yardımcısı 2,10
Başasistan 1,75
Uzman tabip 1,75
Yan dal asistanı 1,75
Asistan 1,00
Tabip, diş tabipleri 1,00
Genetik, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi laboratuvar hizmetlerinde çalışan tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar 1,75
Yoğun bakım, yeni doğan, yanık ve diyaliz ünitelerinde çalışan uzman tabipler 1,75
Yoğun bakım, yeni doğan, yanık ve diyaliz ünitelerinde çalışan pratisyen tabipler 1,00
Tabip muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan tabipler, uzman tabipler ile yoğun bakım, yeni doğan, yanık ve diyaliz üniteleri dışındaki tıbbi ve idarî ünitelerde çalışan uzman tabipler ve tabipler 0,80
Tabip muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan uzman tabipler (temel tıp bilimleri uzmanları) 0,80
Hastane müdürü 1,00
Başhemşire 0,70
Müdür yardımcısı 0,60
Sivil savunma uzmanı 0,40
Eczacılar 0,70
Döner sermaye saymanlık müdürü 1,00
Döner sermaye saymanlık müdür yardımcısı 0,60
Fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, avukat, kimyager, sosyolog ve benzerleri 0,40
Ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis ve kemik iliği nakil ünitesi ve ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servislerinde çalışan sağlık hizmetleri sınıfı personeli 0,50
Sağlık hizmetleri sınıfı personeli 0,40
Tıbbi teknolog 0,40
Ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis ve kemik iliği nakil ünitesi ve ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servislerinde çalışan genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı personeli 0,30
Genel idare hizmetleri sınıfı personeli 0,25
Teknik hizmetler sınıfı personeli 0,25
Yardımcı hizmetler sınıfı personeli 0,25
Döner sermaye işletmelerinin muhasebe birimlerinde görevli personel, ayniyat saymanı ile teknikerler 0,35
...

EK?3

KURUM PERSONELİNİN HİZMET ALANI KADRO-UNVAN KATSAYILARI

Hizmet alanları, kadrolar ve unvanlar Katsayı
Baştabip 4,50
Baştabip yardımcısı 2,90
Klinisyenler (Uzman tabip, uzman diş tabipleri) 2,50
Klinisyenler (Tabip, diş tabipleri) 1,10
Tıpta Uzmanlık tüzüğünde belirtilen dallarda bu tüzük hükümlerine göre uzman olanlar 2,50
Genetik, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi laboratuvar hizmetlerinde çalışan tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar 2,50
Yoğun bakım, yeni doğan, yanık ve diyaliz ünitelerinde çalışan uzman tabipler 2,50
Yoğun bakım, yeni doğan, yanık ve diyaliz ünitelerinde çalışan pratisyen tabipler 1,10
Tabip muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan tabipler, uzman tabipler ile yoğun bakım, yenidoğan , yanık ve diyaliz üniteleri dışındaki tıbbi ve idarî ünitelerde çalışan uzman tabipler ve tabipler 0,80
Tabip muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan uzman tabipler (temel tıp bilimleri uzmanları) 0,80
Hastane müdürü 1,00
Başhemşire 0,70
Müdür yardımcısı 0,60
Sivil savunma uzmanı 0,40
Eczacılar 0,70
Döner sermaye saymanlık müdürü 1,00
Döner sermaye saymanlık müdür yardımcısı 0,60
Fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimcisi, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, avukat, kimyager, sosyolog ve benzerleri 0,40
Ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis ve kemik iliği nakil ünitesi ve ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servislerinde çalışan sağlık hizmetleri sınıfı personeli 0,50
Sağlık hizmetleri sınıfı personeli 0,40
Tıbbi teknolog 0,40
Ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis ve kemik iliği nakil ünitesi ve ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servislerinde çalışan genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı personeli 0,30
Genel idare hizmetleri sınıfı personeli 0,25
Teknik hizmetler sınıfı personeli 0,25
Yardımcı hizmetler sınıfı personeli 0,25
Döner sermaye işletmelerinin muhasebe birimlerinde görevli personel, ayniyat saymanı ile teknikerler 0,35

EK?4

KURULUŞ PERSONELİNİN HİZMET ALANI KADRO-UNVAN KATSAYILARI

Hizmet alanları, kadrolar ve unvanlar Katsayı
İl sağlık müdürü 6,00
Sağlık müdür yardımcısı (gelir tahakkuk memuru, İl performans ve kalite koordinatörü) 3,25
Sağlık müdür yardımcısı 3,00
Şube müdürü (idarî ve mali işler,gider tahakkuk memuru) 1,85
Şube müdürü, hasta hakları ve verem savaş il koordinatörü 1,60
Halk sağlığı laboratuvar müdürü 1,60
Uzman tabipler ve tıpta uzmanlık tüzüğünde belirtilen dallarda bu tüzük hükümlerine göre uzman olanlar 1,60
Koruyucu sağlık hizmetlerinde aşılama, eğitim, denetim, çevre sağlığı, mobil sağlık hizmetleri gibi görevlerde fiilen görev yapan tabip ve diş tabipleri 1,00
Sağlık müdürlüğü, sağlık grup başkanlıklarında ve sağlık kuruluşlarında çalışan tabip ve diş tabipleri 1,10
Eczacılar, avukatlar, sivil savunma uzmanı, diyetisyen, çocuk gelişimcisi psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, mühendis, veteriner hekim, kimyager, sosyolog ve benzeri 0,75
Sağlık müdürlüğünde görevli hukuk disiplin büro amiri, sağlık müdürlüğü ayniyat saymanı 0,75
Sağlık grup başkanı 1,75
Sağlık ocağı sorumlu tabibi ve baştabipler 1,25
112 acil sağlık komuta merkezi baştabibi 1,50
112 acil sağlık istasyonlarında çalışan sorumlu tabip 1,25
Sağlık hizmetleri sınıfı personeli 0,40
Tıbbi teknolog 0,40
Teknik hizmetler sınıfı personeli 0,40
Genel idare hizmetleri sınıfı personeli 0,35
Yardımcı hizmetler sınıfı personeli 0,30
Sağlık kuruluşu döner sermaye muhasebe yetkilisi mutemedi 0,60
İlçe ve AÇS/AP merkezleri ayniyat saymanları ile diğer ayniyat saymanları ve sağlık müdürlüğünde görevli şefler 0,50
Döner sermaye saymanlık müdürü 1,00
Döner sermaye saymanlık müdür yardımcısı 0,70
Döner sermaye muhasebe birimlerinde görevli diğer personel 0,50
Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen illerde Sağlık Grup Başkanlığını yürüten toplum sağlığı sorumlu tabibi 1,85
Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen illerde Toplum sağlığı merkezinde çalışan sorumlu tabip 1,60
Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen illerde Sağlık Grup Başkanlığını yürüten halk sağlığı uzmanı toplum sağlığı sorumlu tabibi 2,65
Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen illerde Toplum sağlığı merkezinde çalışan pratisyen tabip 1,10
Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen illerde Toplum Sağlığı Merkezinde Çalışan Halk Sağlığı Uzmanı 2,00
Aile Hekimliği Uygulamasına geçilen illerde Toplum Sağlığı Merkezinde Sorumlu Tabip olarak çalışan Halk Sağlığı Uzmanı 2,50

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber