Yurt çocukları başarılı olamaz diyenleri utandırdılar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Eylül 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt çocukları başarılı olamaz diyenleri utandırdılar

Başarıyla utandırdılar

Yetiştirme yurdunda kalan A. ile G., gece gündüz çalışarak hayallerindeki fakülteye girmeyi başardılar. Büyük mutluluk yaşayan iki genç, ?Yurt çocukları okulda başarılı olamaz diyenleri utandırdık? diyor.

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Hatay Erkek Yetiştirme Yurdu'nda kalan 2 öğrenci, gece gündüz çalışarak hayallerindeki bölümü kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Yurtta kalan 21 yaşındaki A. B., liseyi bitirdikten sonra ÖSS'de 2 yıllık bir bölümü kazandı. Yurtta barınma hakkı dolan genç adam, biraz daha burada kalabilmek için istemeyerek de olsa Mustafa Kemal Üniversitesi (MKİ) Pazarlama bölümüne kayıt yaptırdı.

?RÜYALARIM GERÇEKLEŞTİ'

B., burada öğrenim görürken bir yandan da yeniden ÖSS'ye hazırlanmaya başladı. Sınavda başarılı olarak 4 yıllık fakülte kazanan A. B., başarının haklı gururunu yaşarken şöyle konuştu: "2 yıllık bölümü sadece yurtta biraz daha kalabilmek ve yeniden ÖSS'ye hazırlanabilmek için yazdım. Bu dönemde her ihtimale karşı hem üniversitedeki derslerime devam ettim, aynı zamanda sınava hazırlandım. Eşit ağırlık puan türünde 312 alarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kazandım. Çektiğim sıkıntıları unuttum. Böylece rüyalarım gerçekleşti."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber