Mesleki ve Teknik Eğitimde Şef Atamaları İçin Yeni Düzenleme

Millî Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 10.12.2007 tarih ve 4872 sayılı yazısıyla Mesleki ve Teknik Eğitimdeki şef atamaları düzenledi. Bakan Çelik imzasıyla tüm il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, "yazı ekinde yer alan form kullanılarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre puan üstünlüğü esas alınarak atama yapılacaktır." denildi. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 10:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Millî Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 10.12.2007 tarih ve 4872 sayılı, şeflikler konulu yazılarında yapılan açıklamalara göre:

Birleştirilen Bölümlerdeki 1 den fazla olan Bölüm Şefleri İçin Uygulanacak Yöntem:

Birden fazla bölümün bir araya gelmesiyle oluşan alan/bölümlerde mevcut bölüm şeflerinden istekli olanlar arasından EK-1 form kullanılarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre puan üstünlüğü esas alınarak atama yapılacaktır.

Birleştirilen Bölümlerde 1 Bölüm Şefi İçin Uygulanacak Yöntem:

Birden fazla bölümün birleşmesiyle oluşan alan/bölümlerden mevcut bölüm şefi tek olan alan/bölümler ile daha önce bir bölüm olup adı değişerek alan/bölüme dönüşen bölüm şefleri puanlamaya tabi tutulmadan yeniden atanacaklardır.

Birleştirilen Bölümlerdeki Atölye ve lâboratuvar Şefleri İçin Uygulanacak Yöntem:

Atölye ve lâboratuvar şeflikleri için mevcut şeflerden istekli olanlar arasından EK?1 form kullanılarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre puan üstünlüğü esas alınarak atama yapılacaktır.

Bölümlerdeki Boş bölüm, atölye ve lâboratuvar Şefleri İçin Uygulanacak Yöntem:

Boş bölüm, atölye ve lâboratuvar şeflikleri için istekli olan ilgili alan/bölüm atölye, laboratuar ve meslek dersleri öğretmenleri arasından EK?1 form kullanılarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre puan üstünlüğü esas alınarak atama yapılacaktır.

Ek?1 forma göre Değerlendirme Kıstasları

ALANINDA YAPTIĞI EĞİTİM

Yüksek Lisans için: (10 puan)

Doktora için: (15 puan)

Katıldığı hizmetiçi kurs ve seminerler En fazla 5 seminer ve kursun her biri için 1 puan: (Toplam 5 puan)

ALDIĞI ÖDÜLLER

Teşekkür en fazla 3 teşekkür belgesinden her biri için 2 puan, Bakanlık, Valilik, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünden alınana belgeler, son üç yıl için: (Toplam 6 puan)

Takdir en fazla 3 takdir belgesinden her biri için 3 puan, son üç yıl için: (Toplam 9 puan)

Aylıkla Ödül, en fazla 2 aylıkla ödül belgesinden her biri için 5 puan son üç yıl geçerli olacak: (Toplam 10 puan)

HİZMET SÜRESİ

Şeflikte geçen her yıl için 2 puan, son beş yıl geçerli olacak: (Toplam 10 puan)

Hazırlayıp sonuçlandırdığı her proje için 4 puan, en fazla 2 proje için, son 3 yıl geçerli: (Toplam 8 puan)

PROJE ÇALIŞMALARI

Proje tabanlı beceri yarışmalarında alınan ödül danışmanı olduğu,

İl birinciliği için: (2 puan)

Bölge birinciliği için: (4 puan)

Türkiye birinciliği için: (6 puan)

OKUL/KURUM MÜDÜRÜNÜN TAKDİRİ

Okul/Kurum Müdürünün Takdiri 1?15 puan arası: (Toplam 15 puan)

Şef Atamalarında Duyuru Yapılması

Meslekî ve Teknik Eğitim Okullarında, Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin ?(Yayınlandığı Resmi Gazetenin Tarih ve Sayısı: 03.07.2002/24804) Şefler Madde 259? Kurumlarda, uygulanan meslekî eğitim programlarının tür ve özelliklerine göre bölüm, atölye, tesis, lâboratuvar şeflikleri oluşturulur. Ayrıca, bölüm sayısı 1?3 olanlarda biri, 4?6 olanlarda ikiyi, 7 ve daha fazla olanlarda üçü geçmeyecek şekilde program koordinatörlüğü, sektör koordinatörlüğü ve meslekî rehberlik şeflikleri kurulur. Şefliklere, müdürün önerisi ile valilikçe atama yapılır.? Hükümleri gereğince okul müdürünün teklifiyle şef ataması yapılmaktadır. Yönetmelik maddesinde ?duyuru? ibaresinin bulunmaması bazı okulların duyuru yapmadan bu kadrolara atama yapmasına neden olmakla birlikte yukarıdaki Millî Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 10.12.2007 tarih ve 4872 sayılı, şeflikler konulu yazıları ekinde yer alan ?ALAN/BÖLÜM ŞEFLİKLERİNDE YAPILACAK DEĞERLENDİRME FORMU? ndan anlaşılacağı üzere başvuruda bulanlar arasında, bu forma göre değerlendirme yapılacağı anlaşılmaktadır. Bundan dolayı ilgili bölümde duyuru yapılarak başvurular arasından bu forma göre değerlendirme yapılıp Şefliklere, müdürün önerisi ile valilikçe atama yapılacaktır.

Daha önce bu konuda benzer bir sorunu ?Müdür Başyardımcılığına Yapılan Atamalar Da Düzeltilsin? haberimizle gündeme getirmiştik daha sonra Danıştay'da açılan dava sonucunda bu sorun çözümlenmişti.

?Müdür Başyardımcılığına Yapılan Atamalar Düzeltildi?

Okul/Kurum Müdürünün Takdiri

Takdir puanı ile ilgili bu güne kadar birçok idari yargı kararı verilmiş olup takdir puanı verilmesi şef atamalarında yine sıkıntı doğuracaktır.

Bu konudaki haberlerimiz.

Okul Müdürü ve Müdür Yardımcılığına İlişkin Önemli Karar

?Bu itibarla objektif değerlendirmeye imkan vermeyen ve subjektif kullanıma yol açacak niteliği bulunan Ek?2 numaralı "Yönetici Değerlendirme Formu"nda "takdir Puanı" bölümünün yer almasında ve buna dayalı olarak tesis edilen dava konusu işlemlerde hukuka uyarlık görülmemiştir.?

Eğitim Kurumu Yöneticilerine İlişkin Danıştay Kararı

?Eğitim kurumları yöneticilerinin yer değiştirme formu"nun takdir puanına ilişkin bölümünde Komisyona takdir puanı verme yetkisi tanınması da, belirsizliklere yol açıcı niteliği sebebiyle hukuka uygun görülmemiştir.?

Gerekçe Gösterilmeden 'Takdir Puanı' Verilemez

?Eskişehir İdare Mahkemesi, Kütahya-Tavşanlı Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesine, ?takdir puanı? kullanarak düşük puanlı adayı müdür yardımcısı olarak atamayı hukuka aykırı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. . İdarenin, bu karardan sonra, sebep ve gerekçe göstermeden ?benim adamım? anlayışıyla takdir puanı vermesi mümkün olmayacaktır.?

İlgili yazı ve Ek?1 formu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber