Üniversite, ilandaki iki önemli yanlışı düzeltti

Amasya Üniversitesi, öğretim görevlisi alımında başvuruları sınırlandıran şartı ve ALES puan türü yanlışını düzeltti!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Temmuz 2021 13:33, Son Güncelleme : 05 Temmuz 2021 16:50
Üniversite, ilandaki iki önemli yanlışı düzeltti

Hatırlanacağı üzere, Amasya Üniversitesi tarafından 22 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de ilan edilen Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetler MYO Yaşlı Bakımı programında ilan edilen Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda; "Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümü lisans mezunu olup, Sosyal Hizmet alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak." şartı aranmış, ALES puan türü olarak ise yalnızca Sayısal belirlenmişti.

24 Haziran 2021 tarihli "Üniversite Öğretim Görevlisi Alırken İki Yanlış Yapıyor" başlıklı yazımızda, ülkemizde sosyal hizmet programlarının farklı akademik birimler çatısı altında mezun verdiği, bu kapsamda ilanda yalnızca Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının başvurusuna imkan verilmesinin doğru olmadığını, ayrıca ALES puan türünde de Sayısala ilave olarak diğer puan türünden mezun olanların da mağdur olmaması için bu iki hususun başvuru sürecinde gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştik.

5 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzeltme ilanı ile üniversite yukarıda bahsettiğimiz iki hususu düzelterek başvuruda daha geniş bir katılıma imkan vermiştir. Hassasiyet gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber