Çocuk gelişimi için bu kadar ilginç ilan görülmedi

Batman Üniversitesi, Çocuk Gelişimi programında opera anasanat dalından mezunların başvurmasına yönelik ilana çıktı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2021 10:00, Son Güncelleme : 06 Temmuz 2021 09:48
Çocuk gelişimi için bu kadar ilginç ilan görülmedi

Gerek devlet gerekse vakıf yükseköğretim kurumlarının akademik personel alımlarında yaşanan sorunları uzun bir süredir dile getiriyoruz. Gördüğümüz veya takipçilerimizden gelen bildirimleri inceleyerek, açıkça mevzuata aykırı/kişiye özel ilanları gündeme taşımaya gayret ediyoruz.

Zaman zaman bu türden haberleri acaba son kez mi yazıyoruz diye ümitlensek de, üniversitelerin kişiye özel ilan verme noktasında oldukça maharetli olmasından dolayı hayallerimiz yıkılmaya devam ediyor.

Bu noktada hayallerimizi yıkan bir üniversitede de Batman Üniversitesi oldu. Batman Üniversitesince 5 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete'de 3 Öğretim Görevlisi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 4 kadro ilanı yayımlanmıştır.

Söz konusu kadrolardan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi programında yer alan; "Çocuk Gelişimi Bölümü veya Konservatuvarların Opera Anasanat Dalında lisans ve Opera Anasanat Dalında tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak" şartı oldukça göze batmaktadır.

Üniversitenin mevcut durumda Çocuk Gelişimi programına hangi ihtiyaca binaen Opera anasanat dalında lisansüstü eğitim görmüş birisini almaya yönelik ilana çıktığını çok merak etmemekle birlikte, mevcut akademik kadroya baktığımızda halihazırda ilgili programda görev yapanların da Çocuk Gelişimi alanında hatta yakın bir alanda lisans ya da lisansüstü eğitim görmediğini görünce açıkçası çok üzüldüğümüzü ifade etmek isteriz. Merak edenler buradan bakabilir.

Öğrenci alımı gerçekleştiren ve eğitim öğretim faaliyetinin devam ettiği Çocuk Gelişimi programına öncelikle anılan alanda veya yakın alanlarda (Okul Öncesi, Sınıf Eğitimi vb.) lisans ve yüksek lisans eğitimi görmüş adayları almak yerine Üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümündeki öğretim elemanlarından bir tanesine rahatlıkla verdirebilecekken zorlama bir yöntemle bir tane seçmeli ders verebilmesi muhtemel Opera mezunu adayı tercih etmesinin akla mantığa sığan bilimsel bir açıklaması var mıdır? Şayet varsa bizlerle paylaşmalarını ve bu durumu kamuoyuna açıklamaktan memnuniyet duyacağımızı da belirtmek isteriz.

Ayrıca, üniversite ilanda Çocuk Gelişimi Bölümü ifadesine yer vererek sanki alanla alakalı gibi göstermeye çalışsalar da metindeki "veya" ifadesi ile ilan şartında "Çocuk Gelişimi Bölümü lisans ve Opera Anasanat Dalında tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak." demek istemiştir. Kişiye özel ilan olduğunu daha farklı bir versiyonla ortaya koyan maharetli bu ilanın ön değerlendirme sonuçlarını da takip edeceğimizi söyleyelim.

Son olarak, üniversite Opera mezunlarına başvuruda şans vermiş, ancak ALES puan türünde yalnızca Eşit Ağırlığı seçmiştir. Halbuki, Opera bölümleri özel yetenekle öğrenci alımı gerçekleştirdiği için Sayısal ve Sözel puan türünün de belirtilmesi çok daha doğru olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber