Anasayfa

Beylikdüzü Belediye Başkanı'nı, İstanbul valisi okutmuş

Haber Giriş : 2004-09-22T00:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Valinin okuttuğu başkan

İstanbul Valisi Muammer Güler, 30 yaşında genç bir kaymakamken Erzurum Horasan ilçesinde yardım elini uzatarak yatılı okula yazdırdığı 13 yaşındaki köy çocuğu bugün İstanbul'da Belediye Başkanı oldu. Kim mi bu başkan?

İstanbul Valisi Muammer Güler'in yıllar önce, 30 yaşında genç bir kaymakamken Erzurum Horasan'da yardım eli uzatarak yatılı okula yazdırdığı 13 yaşındaki köy çocuğu bugün Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu... Başkan Vehbi Orakçı vefa borcunu maddi yetersizlikler sebebiyle okuyamayan Horasanlı Melik'e sahip çıkarak ödedi. Vali Muammer Güler'in sayesinde okuyup mühendis olan ve son yerel seçimlerde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen Orakçı, eğitime muhtaç çocuklara mutlaka yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

Masraflar benden

Başkan Orakçı, Ayverdi Ailesi'nin 7 çocuğundan en büyüğü olan Melik'i bizzat kendi eliyle götürüp Gürpınar Yatılı Öğrenci Yurdu'na yerleştirdi ve Azime Yılmaz İlköğretim Okulu'na kaydını yaptırdı. Köylerinde okul olmadığı için öğrenimini sürdüremeyen Melik'in eğitim masraflarını karşılayacağını söyleyen Orakçı, kendisinin de geçmişinde Melik Ayverdi ile benzer kaderi paylaştığını anlattı. “Gelecek aydınlık yarınlara bir adım daha yaklaşmak için Anadolu'daki, zeki ve çalışkan çocuklarımızın elinden tutmak, onların içindeki cevherleri çıkartmak gerekiyor” diyen Başkan Orakçı, “Bu gençlerin elinden tutmak beyin göçüne engel olmak kadar önemli” şeklinde konuştu.

“Meşale sönmeyecek”

Her şartta okumak azminde olduğunu ifade eden 14 yaşındaki Melik, hayat kurtarmak için doktor olmak; haksızlığa uğrayanların hakkını aramak için de avukat olmak istediğini söyledi. Melik Ayverdi'nin sözleri karşısında duygulanan Başkan Orakçı, “Görüyorum ki, Anadolu'nun bağrından kopup gelen kardeşimizin düşünceleri ve ufku, yaşı kadar küçük değil” dedi. Başkan Orakçı, “Melik, kendisi için yakılan eğitim meşalesini taşıyarak; belki kardeşlerini de arkasına katacak. Türkiye'nin aydınlık yarınları için yakılan bu meşaleyi kendinden sonrakilere devredecek” şeklinde konuştu.

Baba Ayverdi'den destek

Dört erkek çocuğu ile üç kızını da okutmak istediğini belirten baba Hanifi Ayverdi ise “Başarılı ve zeki çocukların elinden tutmak vatana yapılan en önemli hizmetlerden biri. Başkan Orakçı'yla gurur duyuyoruz. Ve yaptıkları için teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını özetledi.

“Güler olmasaydı çoban olacaktım”

Melik'in okul kayıt işlemleri sırasında çocukluk günlerine adeta geri döndüğünü söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Orakçı; köyde orta okul olmadığı için öğrenimine iki yıl ara vermek zorunda kaldığını belirterek Vali Muammer Güler ile nasıl tanıştıklarını şöyle anlattı: “Hayvancılık yapmaya başladım. Bir gün arkadaşlarla dışarıda top oynarken, “Kaymakam geliyor” dediler. Ben hemen koştum. Kaymakamın üzerinde şık bir takım elbise vardı. Makam arabası çok güzeldi. Hep peşinden gittim. En sonunda beni fark etti. ‘Sen niye okula gitmiyorsun' diye sordu. Ben de köyümde okul olmadığı için gidemediğimi söyledim. O elimden tuttu. Beni makam arabasına bindirdi ve ilçedeki yatılı okula götürmek istedi. Kıyafetim uygun olmadığı için köyün muhtarı olan amcam ‘Biz onu daha sonra size göndeririz' dedi. Ertesi gün kaymakama gittik. O da bizi ilçedeki yatılı okula gönderdi”

“Odanı boşalt sınıf yap”

Orakçı, yatılı okul müdürünün, boş yer olmadığı gerekçesiyle kayıtlarını yapmak istemediğini belirterek; sözlerine şöyle devam etti: “Yatılı okul müdürü bize ‘Okullar açılalı iki ay oldu. Şimdi boş yatak yok, sınıflar dolu. Seneye gelin bakarız' dedi. Kaymakam Bey'e olayı anlatınca biraz hiddetlenerek, telefona sarıldı. ‘Müdür bey, ne demek yer yok. Onlara yer bulacaksınız. Odanı boşalt sınıf yap. Yatak yoksa evden yatak getir. Bu çocukları okut. Biz bu çocukları okutamazsak bu çocuklar ne olacak. Ya köyde çiftçi ya da gurbette işçi olacaklar' dedi. Ve o söz üzerine biz okula kaydolduk. Çok şükür eğitimimi mühendis olarak tamamlayıp bu gün bir belediye başkanı olup ve sonrasında buralara kadar gelebildik emeği geçenlere aynı şekilde emek vererek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye

memurlar.net