TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in konuşması bir anda tansiyonu yükseltti. “Bugün şer düşman güçlerine karşı, onuruyla mücadele verenlerin kurduğu cumhuriyetin mezara gömülmesinin günüdür” diyen Genç, şöyle devam etti:
MAJESTE MUHALEFETİ: Ben tek milletvekili olmasaydım bu kürsüyü işgal ederdim, bu yasayı çıkartmazdım. Bugün laikliğin ortadan kaldırıldığı gündür. Majestelerinin muhalefetiyle bu engellenemez. Gelin bu kürsünün etrafında toplanalım ve bunu çıkartmayalım. Gün eylem günüdür. Bu kanun çıktığı zaman ülkeye büyük belalar getirecektir. Üniversite, yargı karşıdır. 1. oylamada laik cumhuriyeti yoğun bakıma koydunuz, bu da çıkarsa öldüreceksiniz!
Genç, süresi defalarca bitmesine rağmen konuşmayı kesmeyince, Başkan Toptan birleşime ara verdi. Verilen arada Genç ancak görevlilerin çabalarıyla kürsüden ayrıldı.