Anasayfa

Açılmak için akademisyen bekliyor

Haber Giriş : 2008-02-18T10:37, Son Güncelleme 2021-08-15T18:59

Bingöl'ün gündemini üniversitelerinin eğitime başlayamaması oluşturuyor. Kuruluş sürecini tamamlamış olan Bingöl Üniversitesi, akademisyen sıkıntısını aşamadığı için, eğitime geçemiyor.

Bingöl'ün gündemini üniversitelerinin eğitime başlayamaması oluşturuyor. Kuruluş sürecini tamamlamış olan Bingöl Üniversitesi, akademisyen sıkıntısını aşamadığı için, eğitime geçemiyor.

Bingöl Üniversitesi'nde ders verecek öğretim üyesi sıkıntısını aşmak için Bingöl Valisi, il milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri topyekün harekete geçmiş durumda. Bingöl Komitesi soruna çare için şu talepleri sıraladı:

“Üniversite ile ilgilenecek bir rektör yardımcısının görevlendirilmesi, fakültelere öğrenci alımının sağlanması, dekan görevlendirmeleri yapılması, öğrenci alınması ve idari birimler ile sekreterya kurulması sağlanmalıdır.”

VEKİLLER NE DİYOR?

Bingöllü milletvekilleri de, çeşitli önerilerde bulundular.

Cevdet Yılmaz: Akademisyenleri teşvik etmeye çalışıyoruz. Sempozyumlar yaptık. Gelmelerini bekliyoruz.

Kazım Ataoğlu: Öncelikle Bingöllü akademisyenlerle irtibat kurduk. Prof, doçent unvanlı bir sürü arkadaşımız var. Bunlar Bingöl'de bir araya geldiler. 30'dan fazla Böngüllü akademisyen geldi. Misafirimiz oldular. Bingöllü olmanın avantajını ön plana çıkardık. ‘Canla başla çalışırız' dediler.

Akşam