Anasayfa

ÜAK Başkanı Akaydın'dan itiraf: Ağır cezada yargılandım

Haber Giriş : 2008-03-03T17:35, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, rektör yardımcısıyken bir ihale nedeniyle yargılandığını ve aklandığını, tamamen aklanmak üzereyken ise af çıktığını söyledi.

Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün bazı gazetelerde, ''af çıkmasaydı rektör değildi'' şeklinde haberler yer aldığına işaret ederek, gerçeklerin çarpıtıldığını ifade etti. Bu tür iddiaları beklediğini dile getiren Prof. Dr. Akaydın, ''Genellikle bazı odaklar, Türkiye'de işine gelmeyen çıkışları yapanları karalarlar'' dedi.

Haberlerin 'bir kısım çarpıtılmış doğrular' içerdiğini vurgulayan Akaydın, ''Ben rektör yardımcısı iken bir ihale nedeniyle ağır cezada yargılandım, soruşturma geçirdim. Büyük ölçüde aklandım. Tamamen aklanmak üzereyken Rahşan affı çıktı, otomotikman düştü. Ne yapayım yani...'' diye konuştu.

Bazı çevrelerin ailesine kadar uzanarak suçlamalarda bulunduğunu ifade eden Akaydın, ''Allah'a şükür büyük büyük atalarım dahil, ayıplanacak bir tarafı olan bir aileden gelmiyorum'' dedi.

Anadolu Ajansı