Memur, Maliye'nin zam önerisini kabul etmedi. Memur Sendikaları, umutlarını Başbakan Erdoğan'ın bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısındaki tavrına bağladı.
Memur Sendikaları, Maliye Bakanlığı'nın 2005 yılının ilk yarısı için yüksek maaş alana yüzde 3,5-4, diğer memurlara ise yüzde 6'şar zam önerisini kabul etmedi. Açıklanan rakamların Uzlaştırma Kurulu kararlarıyla örtüşmediğini ifade eden memur sendikaları, Maliye Bakanlığı'nın önerdiği rakamların kabul edilmesi halinde bugüne kadar toplu görüşmelerde sağlanan ilerlemelerin yok sayılacağı görüşünü dile getiriyorlar.
"Umudumuz Başbakan"
Sendikalar, Başbakan Erdoğan'ın bugün yapılması planlanan Bakanlar Kurulu toplantısında memurlardan yana bir tavır sergileyeceğine ve toplantıdan kendi talepleri doğrultusunda bir zam oranının çıkacağına inanıyor.
Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memurun durumunun iyileştirilmesiyle ilgili daha önceki açıklamalarını iyi niyetli olarak gördüklerini söyledi.
Ahmet Aksu: Erdoğan yüzümüzü güldürecektir
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise, Başbakan Erdoğan'ın memuru üzmeyecek
bir maaş artışına imza atacağını ifade etti. Ücret artışında beklenen sonucun
alınmamasını bürokratların tavrına bağlayan Aksu, "Başbakanımızın Bakanlar
Kurulu toplantısında memurların yüzünü güldürecek bir maaş artış oranına imza
atacağına inanıyor ve bekliyoruz" dedi. Aksu, "Maliye Bakanlığı'nın
açıkladığı oranların uygulanması halinden de en düşük ücret alanın maaşına 60
milyon lira yansıyacak, en yüksek maaş alana ise 450 milyon gibi bir yansıma
olacak. Bu adaletli bir bölüşüm değildir" dedi.
yenişafak