Anasayfa

9 yaşındaki Poyraz Emir'in dikkati ormanı yanmaktan kurtardı

Çankırı'da 9 yaşındaki Poyraz Emir Belli, ormanlık alanda çıkan dumanları fark ederek yangının büyümesinin önüne geçti.

Haber Giriş : 2025-09-28T15:30, Son Güncelleme 2025-09-28T15:27

Yaklaşık bir ay önce Yapraklı ilçesine bağlı İkizören köyündeki yayla evlerinin bahçesinde oynayan Poyraz Emir, ormanlık alandan duman çıktığını fark ederek durumu ailesine bildirdi.

Ailesinin ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri, yangını büyümeden söndürdü.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Poyraz Emir'e teşekkür ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Sizi bir kahramanla tanıştırmak istiyorum. Geçtiğimiz yaz Poyraz Emir'in dikkati ve ailesine haber vermesiyle birlikte olası büyük bir yangının önüne geçildi. Alkışlar Poyraz Emir'e."

Anadolu Ajansı