Anasayfa

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Azerbaycan'a taşınıyor

Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlediği 7'nci Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Ankara, Yozgat, Sivas ve Erzincan'da tamamlandı. Programın ardından konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Daire Başkanı Sanem Arıkan, 8'inci buluşmayı kardeş ülke Azerbaycan'da gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Haber Giriş : 2026-07-09T11:20, Son Güncelleme 2026-07-09T13:00

Kültür Sanat Muhabirleri Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları, Ankara'nın ardından Yozgat, Sivas ve Erzincan'da gerçekleştirilen programlarla tamamlandı.

1-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen etkinlik kapsamında farklı illerden programa katılan gazeteciler, ziyaret ettikleri şehirlerin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Program boyunca doğa, kültür, inanç ve sağlık turizmine yönelik öne çıkan destinasyonlar tanıtıldı.

Etkinliğin son durağı Erzincan'da yapılan değerlendirmelerde, programın yalnızca şehirlerin tanıtımına değil, kültürel mirasın kayıt altına alınmasına ve iç turizmin desteklenmesine de önemli katkılar sunduğu vurgulandı.

Kültürel miras kayıt altına alınıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Daire Başkanı Sanem Arıkan, Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları'nın her yıl daha da güçlenerek devam ettiğini belirtti.

Arıkan, "Bu proje her açıdan çok kıymetli. Kültür sanat muhabirleri bir araya gelerek mesleki etkileşim sağlıyor, aynı zamanda gittiğimiz şehirlerin kültürünü, sanatını ve tarihi eserlerini yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Böylece bir kültür envanteri oluşturuyor, iç turizme katkı sağlıyor ve şehirlerin turizm değerlerini kayıt altına alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların gelecek kuşaklara önemli bir kültürel miras bırakacağını belirten Arıkan, "Bu çalışmalar aynı zamanda kalıcı bir literatür oluşturuyor. Bu yönüyle son derece değerli bir proje." dedi.

'8'inci buluşmayı Azerbaycan'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz'

Programın uluslararası boyuta taşınması için hazırlık yaptıklarını açıklayan Arıkan, bir sonraki rotanın kardeş ülke Azerbaycan olmasının planlandığını söyledi.

Arıkan, "Bu geziler sayesinde hem iç turizme katkı sunuyor hem de ziyaret ettiğimiz şehirlerin kültürel tanıtımını güçlendiriyoruz. Bir sonraki gezi planımızı kardeş ülke Azerbaycan olarak düşünüyoruz. İki devlet, tek millet anlayışıyla Türk dünyasında ortak kültür ve sanat projeleri üretmeye devam edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu süreçteki destekleri çok kıymetli. Bu vesileyle bakanlığımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz'' diye konuştu.

Gökdemir: Projeler artarak devam edecek

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ise Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları'nın her yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştirildiğini belirtti.

Programın şehirlerin tanıtımına önemli katkılar sunduğunu ifade eden Gökdemir, "Dernek olarak önümüzdeki süreçte de bu tür çalışma ve projelerimizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmaya yönelik çalışmalarımızı yeni rotalar ve yeni projelerle devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Haber:Fatih Arslan

Memurlar.Net