Anasayfa

Ali Yalçın'dan ÖSYM Başkanı'na teşekkür

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2026-YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri tebrik ederek tercih sürecine ilişkin mesajlar verdi. YKS değerlendirmesinde iptal edilen iki soruya dikkat çeken Yalçın, hak kaybını önleyen kararlar nedeniyle ÖSYM yönetimine ve Bilim Kurulu'na teşekkür etti.

Haber Giriş : 2026-07-21T18:23, Son Güncelleme 2026-07-21T18:25

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaklaşık 2 milyon 426 bin adayın katıldığı 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) sonuçlarının açıklanması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Ali Yalçın'ın yaptığı açıklama şu şekilde;

2026-YKS SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN

20-21 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 milyon 426 bin adayın merakla beklediği 2026-YKS sonuçları açıklanmıştır. Sınav sürecini geride bırakan bütün öğrencilerimizi, gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizi ve çocuklarının sınava hazırlık süreci boyunca büyük fedakarlıklar yapan ailelerimizi yürekten tebrik ediyorum.

Sınavın değerlendirme sürecinde, AYT Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi'ndeki bir sorunun ÖSYM Bilim Kurulu tarafından, Matematik Testi'ndeki bir sorunun ise yargı kararı doğrultusunda iptal edilerek değerlendirmelerin yapılması, idarenin hukuka ve bilime verdiği önemin açık bir göstergesidir.

Geçmiş dönemlerdeki sınav uygulamalarında da örnekleri görülen soru iptallerinde bu kez Bilim Kurulunu titizlikle çalıştırıp, zaman kaybetmeden yargı kararlarını uygulayarak tek bir gencimizin dahi hak kaybına uğramasına müsaade etmeyen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'a ve tüm çalışma arkadaşlarına, aklıselim, şeffaf ve sorumlu yönetim anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Unutmamalıyız ki tercih dönemi, öğrencilerimizin meslek hayatını ve geleceğini önemli ölçüde şekillendirecek kritik bir eşiktir. Teknik bir meseleyi bahane ederek yersiz tartışmalar üretmek, gençlerimizin morallerini bozmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir.

Bu süreçleri fırsat bilerek kurumlarımızı itibarsızlaştırmaya, gençleri ve ailelerini endişeye sevk edip tahrik edenler büyük bir sorumsuzluk örneğin sergilemekte ülkemiz ve geleceğimize büyük bir kötülük yapmaktadırlar. Hiç kimse şahsi veya siyasi hesapları uğruna gençlerimizin geleceğiyle oynamamalı, art niyetli manipülasyonlara geçit verilmemelidir.

Tercih sürecine girecek öğrencilerimize, ilgi, yetenek ve hedeflerini dikkate alarak bu dönemi en verimli şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyorum.
Bütün adaylarımıza tercih sürecinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Memurlar.Net