Anasayfa

Orman yangınlarıyla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici paylaşıma soruşturma

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, orman yangınlarıyla ilgili olarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici olduğu değerlendirilen bir sosyal medya paylaşımı hakkında resen soruşturma başlattı.

Haber Giriş : 2026-09-09T22:04, Son Güncelleme 2026-09-09T22:05

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, orman yangınlarıyla ilgili halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici olduğu değerlendirilen sosyal medya paylaşımı hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından, Antalya genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara erişimin engellenmesi amacıyla Antalya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvuruda bulunuldu.

Ayrıca Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne sosyal medya hesabının ve soruşturmaya konu paylaşımların incelenmesi, başkaca suç unsuru taşıyan içeriklerin tespit edilmesi, hesabın sahibi ile paylaşımları yapan kişi veya kişilerin açık kimlik bilgilerinin belirlenmesi yönünde talimat verildiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı