Anasayfa

Muğla'da sahile vuran ölü balıklar için inceleme başlatıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde sahile vuran ölü balıklarla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber Giriş : 2026-09-10T23:11, Son Güncelleme 2026-09-10T23:14

Bozbük Mahallesi'ndeki İncekum Sahili'nde denize giren vatandaşlar, kıyıda çok sayıda cansız balık olduğunu fark ederek durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, toplu ölümlerin nedenini belirlemek amacıyla çalışma gerçekleştirdi.

Ekiplerce, deniz suyundan ve ölü balıklardan alınan numunelerin, incelenmek üzere laboratuvara gönderileceği öğrenildi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Balıklar üzerinde gerçekleştirilen organoleptik muayenede ölüm nedenine ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadı. Gerekli incelemelerin yapılması amacıyla ölü balıklardan ve deniz suyundan numuneler alınarak laboratuvara gönderildi. Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas Belediyesi koordinasyonunda ölü balıkların toplanması ve imhasına yönelik çalışma başlatıldı."

Anadolu Ajansı