Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Ekim'de gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile iki belediye başkanının da aralarında bulunduğu 59 kişi adliyeye sevk edildi.
Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu 59 kişi, sabah saat 04.30 sularında sağlık kontrolü için Mersin Şehir Hastanesine götürüldü. Sağlık kontrollerinin ardından Seçer ve gözaltındaki diğer kişiler, işlemleri için adliyeye sevk edildi.
Ne olmuştu?
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik "yolsuzluk" gerekçesiyle yürütülen soruşturma kapsamında 1 Ekim'de operasyon düzenlemişti. Soruşturma kapsamında TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'in de aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturmada Mezitli Belediyesinde 1 milyar 10 milyon 914 bin lira, Yenişehir Belediyesinde ise 105 milyon lira kamu zararı oluştuğu iddia edilmişti.
Öte yandan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında, husumetli olduğu kişilerin iş yerlerine silahlı saldırı düzenlettirdiği iddiasıyla ayrıca "silahlı suç örgütü yöneticiliği" kapsamında soruşturma yürütüldüğü belirtilmişti.