RİZE'DE İLGİNÇ İNTİHAR GİRİŞİMİ
Rize'de bir öğretmen, istediği yere ataması yapılmadığı gerekçesiyle bir binaya çıkarak intihar etmek istedi.
GÖKTÜRK FIRAT
Rize'de görev yapan Gaziantepli öğretmen memleketine tayini çıkmadığı iddiasıyla bir inşaatın çatısına çıkarak intihar etmek istedi.
Tayin belgesi kendisine getirilmesine rağmen ikna edilemeyen öğretmen, uzun uğraşlar sonucunda çatıdan indirildi.
Çaykent İşitme Engelliler Okulu'nda görev yapan Gaziantepli öğretmen I.G. (27) memleketinde bir bankacı ile nişanlı olduğunu ve 5 gün sonra düğünü olacağını ancak tayin istemesine rağmen tayininin çıkmadığını iddia ederek Dağsu Mahallesi'ndeki 9 katlı Diyanet Eğitim Merkezi inşaatının çatısına çıkarak intihar etmek istedi.
Anne ve babası yanına getirilmesine, telefonla nişanlısıyla görüştürülmesine
tayininin çıkartıldığına dair evrak getirilmesine rağmen ikna edilemeyen öğretmen
I.G., bir ara bina önünden geçen dondurma aracını görerek dondurma istedi. Ancak
dondurma kendisine getirilmesine rağmen dondurmayı yemeyerek yanına bırakan
öğretmenin atlama tehlikesine karşılık Rize Belediyesi İtfaiye ekipleri şişme
atlama çadırı açtı.
Sürekli telefonla konuşan ve bir türlü ikna edilemeyen öğretmenin erkek kardeşi
yan çatıdan tayin onay belgesini ablasına uzattığı sırada arkasından yaklaşan
polisler çılgın öğretmeni etkisiz hale getirdi.
Yaklaşık 6 saat sonunda kendisini bekleyen sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapılmak istenen ancak bu talebi de geri çeviren I.G., binadan güçlükle indirilerek, hastaneye götürüldü.
www.pazar53.com