Anasayfa

Öldü diye ailesine teslim edilen bebek için soruşturma

Haber Giriş : 2009-05-30T17:14, Son Güncelleme 2021-08-15T19:00

- Balıkesir'de tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz bebeklerden birinin "öldü" diye ailesine teslim edildiği, ardından da yaşadığının anlaşıldığı iddialarıyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından Bakan Recep Akdağ'ın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Balıkesir Çocuk Hastalıkları Doğum ve Bakımevi'nde yaşanan "İkiz Bebekler" ile ilgili gelişmelerin, Sağlık Bakanı Akdağ tarafından üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

"Anne ve bebek sağlığı konusundaki hassasiyeti kamuoyunca bilinen Bakanımızın talimatıyla Teftiş Kurulu Başkanlığınca konu ile ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, konuyu incelemek üzere görevlendirilen bakanlık müfettişinin mahallinde incelemelerine başladığı bildirildi.

Gelişmelerin Bakan Akdağ tarafından titizlikle takip edildiği, soruşturmanın sonucunda ihmali tespit edilenler ile ilgili tüm yasal işlemlerin yapılarak soruşturma neticesinin medya aracılığı ile halkla paylaşılacağı kaydedildi.

Anadolu Ajansı