Anasayfa

Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Haber Giriş : 2009-11-17T09:23, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (Su baskını, ani sel vb.) karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Bölgenin kuzey ve doğusu parçalı çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Tekirdağ'ın doğusu yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde güneyinde sis görülecek.

EGE: İç kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saaatlerinde İç Ege'de hafif sis görülecek.

AKDENİZ: Bölgenin iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.sabah saatlerinde doğusunda hafif sis görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Sivas, Kayseri) yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Orta Karadeniz'in iç bölgelerinin yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Van, Hakkari) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Memurlar.Net