Anasayfa

Hava Kuvvetleri'nden Heron açıklaması

Haber Giriş : 2010-05-04T15:12, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada, 8 Nisan 2010 tarihinde resmi kabulü gerçekleştirilen insansız hava araçlarında (Heron), Komutanlığının sorumluluğuna girdiği günden bugüne kadar herhangi bir kaza veya kırım meydana gelmediği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bugün bir gazetede, ''Heron yerde kaza yaptı'' başlıklı bir haber yer aldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

''Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 8 Nisan 2010 tarihinde resmi kabulü gerçekleştirilen insansız hava araçları (Heron), 'GÖZCÜ-1' adı ile envantere girmiştir.

GÖZCÜ-1'lerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğuna girdiği günden bugüne kadar herhangi bir kaza veya kırım meydana gelmemiştir.''

Anadolu Ajansı