Anasayfa

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Haber Giriş : 2010-06-08T09:20, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam edecek olan yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu Anadolu'nun batısı ile İç Anadolu'nun doğusunda 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; ; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakale, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas, Çorum, Amasya, Tokat ve Malatya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ve Ardahan çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Memurlar.Net