Anasayfa

KEY listeleri el feneriyle bulundu 3. ödemeler temmuza yetiştirildi - Video

Haber Giriş : 2010-06-22T08:27, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

SGK, 3. KEY ödemeleri için, el feneriyle tozlu depolara dalarak binlerce kişiyi ilgilendiren listeleri buldu. Yetkililer “Ödeme temmuz sonu yapılır” dedi

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Birinci ve ikinci KEY ödemelerinden yararlanamayan hak sahiplerinin, bir kısmının belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tozlu depolarında bulundu. Elektriği bile olmayan arşivlerde el feneri ile çalışan SGK uzmanları, binlerce kişinin KEY ödemesinden yararlanmasını sağlayacak belgelere ulaştı.

1 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Belgeler şimdi değerlendirmeye alındı. Değerlendirmenin ardından, KEY tutarlarının hesaplanması için Emlak Bankası'na gönderilecek. Üçüncü KEY ödemesinden, yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak. Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, bilgileri hatalı olan 1 milyon kişinin bilgilerini SGK'ya ve kamu kurumlarına göndererek, bilgilerin düzeltilmesini istemişti.

Tutarlar hesaplanıyor

Temmuz ayı başında da hak sahiplerinin KEY tutarları hesaplanacak. Hesaplamaların ardından listeler yeniden Resmi Gazete'de yayınlanacak. Bu işlemlerin temmuz ayı sonuna kadar tamamlanarak ödemelerin, temmuz ayı sona ermeden başlatılması planlanıyor.

Star Gazetesi