Anasayfa

Aman rezaleti Bakan duymasın

Haber Giriş : 2010-07-10T10:21, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

KADIN ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Kars, ziyareti öncesi akılalmaz bir rezaletin trafik kazasıyla ortaya çıktığı öne sürüldü. İddialara göre, Sosyal Hizmetler Yurdu'nda tecavüze uğrayan engelli kız, Bakan görmesin diye Siirt'e yollanırken, trafik kazası geçirdi.

16 yaşındaki A.Y., Antalya'da Sosyal Hizmetler Yurdu'nda kalırken, 4 ay önce bir güvenlik görevlisinin tecavüzüne uğradı. Kurum A.Y.'nin izini kaybettirmek için Kars'taki bir yurda gönderdi. Bakan Kavaf'ın kente geleceğini öğrenen Kars'taki yetkililer, hamile kalan A.Y.'yi, yanına iki temizlikçi verip Siirt'e göndermeye kalktı.

VEKİL ZİYARET ETTİ

Ancak A.Y.'nin içinde bulunduğu otobüs Sarıkamış yakınlarında kaza geçirdi. 2 temizlikçi kadın yaralanırken, A.Y.'nin eli ve ayağı kırıldı. Talihsiz kız, Kars Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu Ankara'da öğrenen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, dün Kavaf'ın da bulunduğu uçakla Kars'a geldi, A.Y.'yi ziyaret etti. Gözyaşları döken genç kızı Öğüt, güçlükle sakinleştirdi. Skandal Antalya'da da şoke etkisi yarattı. Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Seyman soruşturma başlatıldığını açıkladı.

SIĞINMA EVİNE GİDİYORDU

Kars'ı ziyaret eden, ardından Ardahan'a geçen Bakan Kavaf ise ''İstismara uğramış kızımız. Dolayısıyla Antalya'dan Kars'a alınmıştı. Hamile olduğu burada anlaşılınca, Kars'ta kadın sığınma evi olmadığı için, bu bölgeye en yakın kadın sığınma evinin olduğu Siirt'e gönderiliyordu. Arkadaşlarımız ilgileniyor' dedi. Mustafa KOZAK/ANTALYA, Fakir YILMAZ / ARDAHAN

Akşam