Anasayfa

Neden memur olmak istiyoruz?

Haber Giriş : 2010-08-20T09:24, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

2010 yılında KPSS'de 3 milyona yakın memur adayı devlette çalışmak için ter döktü. Bu durumun nedenini Bakan Ömer Dinçer açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, özel sektörde rekabetin yoğun olduğunu bu nedenle de pek çok insanın bu ortamdan kaçarak devlet memuru olmayı tercih ettiğini söyledi

Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği'nin (OTİAD) düzenlediği iftar programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bugün Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

Son günlerin tartışılan konusu Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) yoğun bir talep olduğunu belirten Ömer Dinçer, devlet memurluğunun özel sektörde çalışmaktan daha rahat olması nedeniyle KPSS'ye başvuru sayısının bu denli yoğun olduğunu kaydetti.

AÇIK POZİSYON VAR

Türkiye'de açık pozisyonlar olduğunu ancak pek çok işletmecinin çalıştıracak işçi bulamadığını kaydeden Ömer Dinçer, "Devlet memurluğu anlayışı ve sistemi Türkiye'nin çalışma hayatını ve istihdam politikalarını bozan bir yapıya sahip. İş garantisinin olduğu ve piyasa şartlarının dışında ücret ve maaş sisteminin olduğu bu yapı Türkiye'deki istihdam sistemini bozuyor" dedi.

Türkiye'de binlerce insanın devlet memuru olmaya hazır olduğunu ancak özel sektörün rekabet ortamında çalışmaya hazır olmadığını ifade ederek, "Bunun değişmesi gerekir. Bu yapıya farklı gözle bakmamızda yarar var" diye konuştu.

Osmanbey'i dünya markası yapacağız

OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, Osmanbey'in çevre ülkelerin moda merkezi gibi çalıştığını söyledi. Bir dünya markası olan Osmanbey'in prestijinin kalıcı olması için çalıştıklarını kaydeden Orhan, "Tanıtım için çalışmalara başlayacağız. Bu kapsamda reklam filmlerimiz de olacak. Bu filmlerde ünlü isimlerle de çalışacağız ama henüz isim belli değil" dedi. Osmanbey'in sokaklarının kendisine yakışmadığını ifade eden Ali Ulvi Orhan, sokakları yenilemek için Şişli Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

HABER: Zeynep CEYLAN

Bugün