Anasayfa

Bayram tatilinde 'hırsız' kurbanı olmayın

Haber Giriş : 2010-09-08T22:06, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Ramazan Bayramı'nı evlerinden uzakta geçirecek vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyaran polis, tatilcilere evden ayrılırken bir takım tedbirleri almaları konusunda tavsiyede bulundu.

Büyük kent ve şehirlerde yaşayanlar üç günlük bayram tatilinde ailelerini ve yakınlarını ziyaret için evlerinden ayrılacak. Bayramı fırsat bilen hırsızların tatil nedeniyle boş kalan evleri hedef seçtiğini belirten emniyet yetkilileri, bayram tatiline çıkacakları hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Hırsızların her türlü yöntemi denediğine dikkati çeken emniyet yetkilileri, bayram dönüşünde kötü sürprizle karşılaşmak istemeyen tatilcilere alacakları tedbirler konusunda tavsiyelerde bulundu.

İlk alınacak tedbirlerin başında değerli ziynet eşyası ve paraların evde bırakılmamasının geldiğini vurgulayan emniyet yetkilileri tatilcilere şu uyarılarda bulundu: "Evde değerli eşya bırakmayın. Hırsızlar ev içinde saklanan ziynet eşyalarını dedektörle bulabiliyor. Kapı ve pencerelerinizin kapalı olduğundan emin olun. Kapı kilidini iki kez kilitlemeyi unutmayın. Evin boş olduğu hissi uyandırmamak için posta kutunuzu boş tutun. Elektrik sayacını çok yavaş da olsa döndürecek bir ampulü yanık bırakın. Kapı önünde birkaç çift ayakkabı koyun. Komşunuza tatile çıktığınızı mutlaka söyleyin."

Öte yandan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, bayram alışverişlerinde yankesicilik, dolandırıcılık ve kapkaç olaylarının yaşanmaması için ekip sayısını iki katına çıkardı. Özellikle alışveriş merkezleri ve terminalde önlemleri arttıran polis, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Cihan Haber Ajansı