Akademi mezunu rütbeli polisler ile teşkilata girdikten sonra üniversiteyi bitiren ve “Orta K”lı olarak adlandırılan başkomiserler arasında başlayan rütbe ve terfi tartışması sürüyor.
Akademililer ve Orta K'lılar arasında yaşanan krizin benzeri şimdi Orta K içinde yaşanıyor. Askerlik yapmadığı için erkek devrelerinin gerisinde kalan bayan amirler dava açmaya hazırlanıyor. Askerlik süreleri, ikinci kez rütbe ve terfi sürelerine eklenen “Orta K”lılar içinde askerlik yapamadıkları için rütbe olarak geride kalacak olan kadın amirler, “doğum” sırasında kullandıkları ücretli ve ücretsiz izinleri terfi sürelerine ekletmek istiyor.
Emniyet içinde üniversite bitiren polislerin askerlik sürelerinin, rütbe sürelerine ekletilmesi yönünde alınan kararın ardından, sayıları bin 125'e ulaşan “Orta K”lı amir adayları ile 1994-2002 arasında Akademi'den mezun olan 5 bin yüksek rütbeli personel arasında soğuk savaş rüzgarları esiyor. Aynı dönem arkadaşlarından rütbe olarak geride kalacak olan “Orta K”lı kadın amirler dava açmaya hazırlanıyor. Alınan kararın Anayasa'nın ‘eşitlik' ilkesine aykırı olduğunu düşünen kadın amirlerin ‘doğum' sırasında aldıkları ücretli ve ücretsiz izinleri rütbe ve terfi sürelerine ekletmek için dava açacakları belirtiliyor.
zaman