Anasayfa

Kayıt bürokrasisi azalıyor

Haber Giriş : 2011-06-23T07:04, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Öğrenciyi yoran ve yüklü harcamaları da beraberinde getiren kayıtla ilgili süreci inceleyen Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı, gereksiz işlemler tespit etti.

Kayıt işlemlerinde uygulanan bürokrasiyle ilgili ÖSYM ve YÖK'e rapor gönderen kurum, 'Adım atın' talebinde bulundu. İşte yeni döneme de yansıyacak uygulamalar:

ÖĞRENCİLER RAHATLAYACAK

- ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi, ÖSYM tarafından elektronik sistemle üniversitelere iletildiğinden, bu belge artık üniversiteler tarafından öğrenciden istenmeyecek.

- 'Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez' ifadesi, 'Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir' şeklinde düzenlendi.

- 'Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir' ifadesi de, 'Sağlık kurulu raporu veya sağlık durumu beyanı isteyebilir' şeklinde düzenlendi. Hakkı KURBAN / ANKARA

Akşam