Anasayfa

11. dönem POMEM yedek adayları, daha ne kadar bekleyecek?

30 Ekim- 06 Kasım 2010 tarihleri arasında yapılan POMEM(Polis Meslek Eğitim Merkezi) mülakatlarında yedek olarak sıralamaya girmiş adayların tedirginliklerle dolu bekleyişleri hala devam etmektedir. 24 Ağustos ve 14 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan duyurularla toplam 1100 yedek aday çağırılmış olup kalan 1750 erkek aday sıra beklemektedir. Ocak ayının ilk haftasına kadar sağlık raporuna çağırılmayan adayların 11.dönem pomem öğrencisi olma ihtimalleri sona erecektir.

Haber Giriş : 2011-11-24T12:44, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

11.DÖNEM POMEM YEDEKLERİNİN HAYALİ SUYA DÜŞMEK ÜZERE

30 ekim 06 kasım 2010 tarihleri arasında yapılan POMEM(Polis Meslek Eğitim Merkezi) mülakatlarında yedek olarak sıralamaya girmiş adayların tedirginliklerle dolu bekleyişleri hala devam etmektedir.

24 Ağustos ve 14 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan duyurularla toplam 1100 yedek aday çağırılmış olup kalan 1750 erkek aday sıra beklemektedir.Ocak ayının ilk haftasına kadar sağlık raporuna çağırılmayan adayların 11.dönem pomem öğrencisi olma ihtimalleri sona erecektir.

POMEM YEDEK ADAYLARININ ASKERLİK KARMAŞASI

Bilindiği üzre geçtiğimiz şubat ayında çıkarılan polise askerlik yasası dahilinde asil veya yedek olmasına bakılmaksızın polislik sınavında başarılı olan ve askerlik hizmetini yapan tüm adaylar askerden erken terhis edilmişlerdir.

Bu yasadan sonra askerliğini yapmak isteyen yedek adaylar ise polislik sınavında başarılı olduğu gerekçesiyle askere alınmamışlar askere alınabilmeleri için polislik haklarından feragat etmeleri gerektiği cevabını almışlardır.

Bu durum ise yedek adaylarda, tüm yedek adayların pomem okullarına planlanacağı izlenimini haklı olarak yaratmıştır.Fakat görülen o ki birçok yedek aday mağdur edilecektir zira yedek adayların önünde çok kısıtlı bir zaman kalmıştır.

Mademki bu insanlar yedek aday olarak çağrıldı ve okullara alınacakları bile kesin değildi neden askerden terhis edildiler?Ya da neden askere alınmadılar? Zaten 155 gün olan askerlik süreleri boş yere bekledikleri geçen 1 yıl içinde rahatlıkla yapılabilirdi.

ÇAĞRILMAYAN YEDEKLERİN DURUMU NE OLACAK?

Peki şimdi ne olacak? Tüm yedekler pomem okullarına planlanmazsa askerden erken terhis edilen arkadaşlar tekrar yarıda bıraktırılan askerlik hizmetlerini yapmaya gidecekler,12.dönem duyurularında askerliğini yapmış olma şartı getirilirse de askere alınmayan bir kısım yedek arkadaşımız başvuru yapamayacak.Bu durumları yaşayacak olan kişilerin içine düşeceği psikolojik durumu yetkililerin takdirine bırakıyoruz.

SON UMUT KARABÜK POMEM

Karabükte inşaatı tamamlanan ve personeli atanan KARABÜK POMEM'in 11.dönemde öğrenci almasının sağlanarak birçok yedek adayın planlanması yapılabilir aksi taktirde Yedek adaylar çok büyük mağduriyet yaşayacaklardır...

Memurlar.Net