Anasayfa

İstanbul'da don ve buzlanma uyarısı

Haber Giriş : 2012-01-18T11:05, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, kentte buzlanma ve don olayları beklendiğini, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün İstanbul'un parçalı çok bulutlu 4 derece olduğunu belirtti. Öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu ilçelerinde hafif kar yağışı geçişleri görüleceğini ifade eden Güler, ''Halen buzlanma ve don olayları bekleniyor. Vatandaşlar, bu konuda dikkatli olmalı'' dedi.

-Sıcaklık mevsim normallerine dönecek-

Güler, 20 Ocak Cuma ve 21 Ocak Cumartesi günü lodosun etkili olacağını anlatarak, ''Yarın parçalı bulutlu en düşük eksi 2, en yüksek 5 derece, Cuma günü parçalı bulutlu en düşük 2, en yüksek 9 derece, Cumartesi günü çok bulutlu en düşük 5 en yüksek 12 derece, Pazar günü en düşük 5 en yüksek 9 derece olacak. Bir süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, 20 Ocak Cuma gününden itibaren 2 ve 4 derece artarak, mevsim normallerine dönecek'' diye konuştu.

Ergün Güler, 21 Ocak Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağışın geleceğini aktararak, 22 Ocak Pazar günü de yağışın devam edeceğini söyledi.

Anadolu Ajansı