Anasayfa

ÖSYM, KPDS eziyetine son versin

Haber Giriş : 2012-01-31T00:03, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Mail ile gönderilen aşağıdaki ileti, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) yılda iki defa ÖSYM tarafından yapılmakadır. Bu sınava çoğunluğu öğrenci, kamu personeli, akademisyen olmak üzere 120 bin'in üzerinde kişi katılmaktadır.

ÖSYM KPSS, LYS, LGS, ALES gibi sınavları 81 ilde gerçekleştirirken KPDS sınavını ise Türkiye'de sadece 15 merkezde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ,Van) gerçekleştirmektedir. Yani Nevşehir'deki bir aday en yakın Konya, Ankara, Adana veya Sivas'ta Uşak'taki bir aday ise İzmir, Eskişehir,Konya, veya Antalya'da Iğdır'daki bir aday ise Erzurum veya Van'da sınava girebiliyor. Bunun gibi bir çok örnek sıralanabilir. Sınav diğer sınavlar gibi sabah 9:30 da yapılıyor bu örneklerini verdiğim şehirlerin birinde yaşayan bir aday sabah sınava yetişemeyeciğine göre bir gün önceden sınav merkezi ile gidip ya otelde yada bir yakının yanında kalmak zorunda oluyor. Sonrasında bu adaylardan herhangi biri sınavda geçerli kimliğini unutmuş ise dönüp alma ihtimali de olmayınca bütün emekler boşa gidiyor, bir de bu adayın son bir yıldır bu sınava hazırlandığı ve psikolojisini düşünün. Ya uğradığı maddi kayıp ve zaman kaybı, anahtarlarını, cüzdanını bırakacağı kimsenin olmaması?

Bunun gibi sayısız mağduriyet sıralanabilir. Bu sınava 15 merkez dışındaki kalan 66 ilde yaşayan 10 binlerce adayın durumu benzerdir. ÖSYM ALES sınavını 81 ilde yapabiliyorken neden KPDS sınavını aynı şartlarda yapmıyor. ÖSYM yetkililerine çağrımız bu mağduriyetlerimizi anlayıp 2012 ilkbahar dönemi KPDS sınavını 81 il merkezinde yapmasıdır.

Memurlar.Net