Anasayfa

Yerel Yönetimler yasa tasarısı Meclise sunulacak

Haber Giriş : 2003-09-01T09:52, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42
Yerel Yönetimler yasa tasarısı Meclise sunulacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu yönetimi reformu, İl Özel İdareleri Yasası ve Yerel Yönetimler Yasası'nın değiştirilmesiyle ilgili çalışmaların nihai safhaya geldiğini belirterek, yeni yasama döneminde bunlarla ilgili yasa tasarılarının Meclis'e sunulacağını bildirdi.
Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen ''Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Okulu''nun açılışında yaptığı konuşmada, yaklaşık 7 ay sonra yerel seçimlerin yapılacağını, bu akademinin Türkiye'nin yerel sorunlarının çözümünde önemli katkıları ve kolaylıkları olacağını söyledi.

Hazırlanmakta olan yeni Yerel Yönetimler Yasası'na değinen Erdoğan, bu yasayla birlikte Türkiye'nin şehirlerinin, ilçelerinin ve beldelerinin yerinden yönetilmeye başlanacağını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bu yasanın çıkmasıyla birlikte Ankara yollarına düşme derdi yavaş yavaş kapanacak. Bu son derece önem verdiğimiz bir konudur. Zira bu mesele ülkenin en esaslı meselesidir. Bunun acısını millet ve İstanbullular adına çekmiş bir belediye başkanı olarak konuşuyorum. Bu aşıldığı zaman şehirlerimiz çok daha süratle çağdaşlaşacak ve modern hale gelecek. Bu şehirlerde yaşayan insanlarımız da insanca yaşamanın erdemine ulaşacaktır.''
Erdoğan, şu an yeni Kamu Yönetimi Reformu, İl Özel İdareleri ve Belediyeler Yasası'nı hazırladıklarını kaydetti.
''Bu 3 yasa dağişikliği konusunda nihai aşamaya geldik'' diyen Erdoğan, ''Yeni yasama döneminde Bakanlar Kurulu olarak biraraya geleceğiz ve ardından da Kamu Yönetimi, İl Özel İdareler ve belediyelerle ilgili yasa tasarılarını Meclis'e sunacağız'' dedi.

imedya

memurlar.net