Anasayfa

Erdoğan, konferansı iptal ettiren Çiçek'i sahiplenmedi

Haber Giriş : 2005-05-28T00:20, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Erdoğan'dan konferans savunması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in Ermeni sorunuyla ilgili konferans düzenleyenler için sarf ettiği “Bizi arkamızdan hançerliyorlar” sözlerinin hükümetin görüşü olmadığını söyledi.

Kazakistan ziyaretinin ardından İstanbul'a dönen Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda, ertelenen Ermeni konferansıyla ilgili soruları yanıtladı.

Başbakan, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in “Bizi arkamızdan hançerliyorlar” sözlerinin Adalet Bakanı'nın kişisel görüşleri olduğunu söyledi.

Etkinliğin iptal edilmesinin yanlış olduğunu kaydeden Erdoğan, “Onlar böyle bir etkinliği yapmaktan neden vazgeçiyorlar. Onlar böyle bir etkinliğe inanmışlarsa buyursunlar yapsınlar, onların bu etkinliğini yapmaya mani bir şey yok. Hükümet olarak biz bundan rahatsız değiliz” dedi.

Anadolu Ajansı