İl Özel İdare'de gerçekleştirilen toplantıya Vali Mevlüt Bilici, belediye başkanları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı. 2012 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın Kalkınma Bakanlığı ile mutabık kalınarak bu gün yapılmasının planlandığını bildiren Vali Bilici, “Bu toplantıda yatırım teknikleri, yatırımlar için ayrılan ödenekler ve il genelinin sorunları tartışılacak” dedi.
2012 yılı yatırım ödeneğinde toplu olarak belirlenen projeler dışında 6 sektörde toplam proje tutarının 3 milyar 495 milyon 465 bin TL olduğunu açıklayan Vali Bilici, 35 proje için 124 milyon 337 bin TL yatırımın planlandığı duyurdu.
Vali Bilici, “Yani toplam yapılması gereken tutarın 3 milyar TL civarında ama bu yıl için ayrılan kaynak 124 milyon TL. Birinci toplantıdan sonra yatırımcı kuruluşlardan alınan projelerin çalışma iş programlarına göre 2012 yılında 20 yatırımcı kuruluşun 676 proje uygulama yapacağı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.