Anasayfa

4+4+4 eğitim sisteminin ilk meyvesine protesto

Sivas'ta 1920 yılından beri ilkokul olarak hizmet veren Ülkü İlköğretim Okulu, anayasadan geçen 4+4+4 eğitim sistemi ile İmamhatip Lisesi'nin orta bölümü olacak.

Haber Giriş : 2012-06-15T23:29, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Veliler karara karşı çıkmak için imza toplarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir konuyla ilgili olarak, "Yüzyıllık bir okulu toplam 10 dersliği bulunan bir okulu İmamhatipin orta kısmı yapacağım denilmesi mantıklı değil" dedi.

Sivas'ta 1920 yılından beri ilkokul olarak hizmet veren Ülkü İlköğretim Okulu, meclisten geçirilen 4+4+4 eğitim sistemi ile kapatılarak İmamhatip Lisesi orta kısmı yapılacağı kararı alındı. Öğrenci velileri kararı protesto etmek için bir araya geldi. Veliler, ilkokulun kapanmaması için kendi aralarında imza toplarken, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir de okulun bulunduğu yere gelerek, velilere destek verdi. Okul müdürü ile birlikte okulda inceleme yapan Özdemir, öğrenci velilerinin sorunlarını dinledi. Burada bir konuşma yapan Malik Ecder Özdemir, haksız bir uygulama yapıldığını söyledi. Durumu gerekli merciler ile görüşeceğini dile getiren Özdemir, "Sivas'ta uygulanan bir haksız uygulamayı, birlikte ilimizi yönetenlere anlatma adına bugün buradayız. Biraz önce velileri dinledik. Buradaki velilerimizin ortak talebi yüz yıllık bir okulun kapatılmasının doğru olmamasıdır. Sivas'ta bu tür tarihi kurumlar çok az. Bu okul 1922 yılında kurulmuş. Tıpkı Sivas Lisesi gibi Kongre Lisesi gibi Sivas'ın simgelerinden olan bir okuldur" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ BİR KARARIN İLK YANLIŞINI GÖRÜYORUZ"

Burada öğrenci velileri ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Özdemir, hükümetin meclisten geçirdiği 4+4+4 eğitim sistemine eleştirilerde bulundu. Düzenlenen sistemin alelacele alınmış bir karar olduğunu vurgulayan CHP'li Milletvekili Özdemir, "Bütün bir eğitim sistemini başka kurumları da allak bullak edecek şekilde önü arkası hesap edilmemiş, alt yapısı hazırlanmamıştır. Öğretimde öğrenciler ne olacak? Yeni mekanlar yaratılmadan alelacele alınmış bir kararın şimdi uygulamalarındaki ilk yanlışını burada görüyoruz. Yüzyıllık bir okulu toplam 10 dersliği bulunan bir okulu İmamhatipin orta kısmı yapacağım denilmesi mantıklı değil. Sanki bilerek birileri adeta buradaki insanlarımızın yıllardan bu tarafa oluşturdukları birliği de tartışma konusu yapacak şekilde dayatmanın bir ilkokula karşı yapılmasını doğru bulmuyorum. Haklı bulmuyorum. Buradaki velilerimizin bundan sonra yaşayacakları sıkıntılar biliyorum. Burada ki öğrencilerimiz farklı okullara taşımalı olarak götürülecekler. Bu yanlış uygulamanın sadece velilerimiz açısından değil öğrencilerimiz açısından da yanlış sonuçlar doğuracağını görüyoruz" şeklinde konuştu.

İhlas Haber Ajansı