Anasayfa

Zonguldak'ta aile cinayetinde karar çıktı

Zonguldak'ta 2 yıl önce işlenen cinayet davasının sanıkları, 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş : 2012-06-19T18:40, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Kdz. Ereğli'ye bağlı Yunuslu Köyü'nde, 2 Ağustos 2010 tarihinde, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)'ndan emekli Ahmet Ak (54)'ın eşi, oğlu ve gelini tarafından öldürüldüğü iddiasıyla başlatılan cinayet davasında karar verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2 Ağustos 2010 tarihinde kaybolarak, 2 ay sonra cesedi bulunan Ahmet Ak'ı, ruhsatsız tabancayla öldürüp testereyle parçalayarak bir ormana atan sanıklardan Ahmet Ak'ın gelini Havva (32) ile eşi Nazmiye (52) ve oğlu Yasin Ak (34)'ın yargılandığı dava, karara bağlandı.

Olayın tahrik altında işlendiğini göz önünde bulunduran mahkeme, müebbetle yargılanan sanıklara, “Tasarlayarak adam öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve suç delillerini yok etme” suçlarından 18'er yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Cihan Haber Ajansı