Cep telefonuyla konuşmak için tepelere çıkıyorlar
Van'ın Muradiye İlçesi'nin Adaklı, Gültepe ve Beşparmak köylerinde yaşayanlar, cep telefonlarıyla görüşebilmek için yüksek tepelere çıkmak zorunda kalıyor.
Haber Giriş : 2012-06-30T09:13, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42
GSM operatörlerine çağrıda bulunan köylüler, "Görüşmelerimizi bu yöntemle yapmaktan artık bıktık. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Muradiye ilçe merkezine 13, 15 ve 18 kilometre uzaklıkta bulunan Adaklı, Gültepe ve Beşparmak köylerinde yaşayanlar, cep telefonu operatörlerindeki şebeke sorunu yüzünden büyük sıkıntılara katlanmak zorunda kalıyor. Cep telefonlarının sadece köylerinin dışında bulunan tepelerde çektiğini anlatan köylüler, görüşme yapabilmek için yürüyerek buralara tırmanmak zorunda kaldıklarını söyledi. Adaklı'da oturan köylüler, "GSM operatörlerinin bizim köylerimizi de hatırlamalarını istiyoruz. Görüşmelerimizi tepelere çıkarak yapmaktan artık bıktık. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz. Köye bir misafirimiz geldiğinde köyden çıkıncaya kadar bütün ailesiyle bağları kopuyor, Bu yüzden bu köylere kimse gelmek istemiyor. Gelen olduğunda da 'Ben falanca köye gidiyorum, telefonlar çekmiyor o yüzden beni merak etmeyin' diye akrabalarına not bırakıyor" dedi.
Adaklı Köyü Muhtarı Cuma Veysi Hakan ise köylerinde bir hasta olduğu zaman ve kış aylarında sürekli kapanan yolları yüzünden büyük sıkıntıya girdiklerini anlattı. Yetkililere haber vermek için yolun büyük kısmını yürümek zorunda kaldıklarını belirten Muhtar Hakan, cep telefonu operatörlerinden ilgi beklediklerini söyledi. - Van / Muradiye