Anasayfa

Türk Sağlık-Sen'den aile hekimleri ve sağlık personeli için zam farkı başvurusu

Türk Sağlık-Sen, aile hekimleri ve aile sağlığı personellerine 6 aylık maaş zam farklarının ve gecikme zammının ödenmemesi nedeniyle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na başvuru yaptı.

Haber Giriş : 2012-07-17T12:25, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Türk Sağlık Sen'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu kurum bünyesindeki aile hekimliği birimlerinde çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı personeli 6 aylık maaş zam farklarını ve gecikme zamlarını alamadıklarını sendikaya ileterek yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen sendika, kuruma başvurarak mağduriyetin giderilmesini istedi. Başvuruda; 1 Haziran'da Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararlarında, zamlı maaş ödemelerinin başlangıç tarihinin 1 Ocak 2012 olduğu belirtildi. Aile hekimliği birimlerinde görev yapan hekimler ve aile sağlık personelinin 1 Ocak 2012 tarihinden 30 Haziran 2012 tarihine kadar olan hizmet sözleşmesi ücretlerinin yüzde 4'lük artış oranlarının toplamı hesaplanarak geç ödeme farkları ile birlikte bahsi geçen çalışanlara ödenmesi istendi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, çalışanların 6 aylık zam farklarının ödenmeyerek mağdur edildiklerini ifade ederek, “Hükümet memurları 6 ay zamsız maaşa mahkûm etti. Fakat görülüyor ki aile hekimliği sisteminde görev yapan çalışanların bu 6 aylık alacakları ödenmeyerek mağduriyetleri devam ettiriliyor. Bu konuda Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna başvurumuzu yaparak mağduriyetin sonlandırılmasını istedik. Umarız bu ihmal bir an önce giderilir.” ifadelerini kullandı.

Cihan Haber Ajansı