Anasayfa

Osmanlı Türkçesi kursları yoğun ilgi görüyor

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile açılan 'Osmanlı Türkçesi' kursları yoğun ilgi görüyor

Haber Giriş : 2012-07-17T13:12, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Haftada üç gün olarak, iki ayrı kategoride açılan Osmanlı Türkçesi kursuna Başkent'te 300 kursiyer katıldı.

Kursiyerler ecdadın yazısını öğrenmek, mezar taşlarındaki Osmanlıca yazıları okuyabilmek, arşivlerden araştırmalar yapabilmek için bu kurslara katıldıklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 'Osmanlıca kolay metinler' ve 'Osmanlıca dil bilgisi' kurslarının 3 yıl boyunca devam edeceği, bu yıl 64 saat üzerinden eğitim planlandığı belirtildi. Bayanlarında yoğun ilgi gösterdiği Osmanlı Türkçesi derslerine katılan Ayşegül Koyuncu ve Cansu Alagöz, "Ecdadımız olan Osmanlı'nın Türkçesini merak ettiğimizden, tarihi, kitaplar okurken Osmanlıca kelimeler ile karşılaştığımızdan dolayı bu derslere katıldık." dedi.

Cihan Haber Ajansı