Anasayfa

Horzum'da yemek yarışması

Geleneksel 2. Horzum Yaylası Yemek Yarışması 24 Temmuz'da Horzum Yaylası'nda düzenlenecek.

Haber Giriş : 2012-07-20T17:55, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Adana'nın Kozan Belediyesi ile Kozan ve Çevresi Sosyal ve Kültür Vakfı( KOZVAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışma çorba, ana yemekler ve tatlılar olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Kozanımız doğası ve tarihi kadar yöresel yemekleri de meşhurdur. İlçemizin yemeklerini tanıtmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda KOZVAK ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında Horzum yaylamızda hem yemek yarışması ve yine ünlü sanatçı Yaşar Alptekin ve ekibinin katılımıyla gerçekleşecek olan Ramazan Programı yapılacaktır.” dedi.

Yarışmayla ilgili bilgi veren KOZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Duru Çiftçi, 24 Temmuz'da Horzum Yaylası Orman İşletmesi Tesislerinde düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenlerin yemek tarifleriyle birlikte 22 Temmuz tarihine kadar Kozan Belediyesi ve Horzum'daki belediye irtibat bürosuna başvurabileceklerini söyledi. Katılımcıların sadece bir kategoride yarışmaya katılmasına izin verildiğini anlatan Çiftçi, 24 Temmuz'da düzenlenecek tadım gününde, tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verileceğini, 3 dalda ilk üçe giren 9 yarışmacıya ödüllerinin ise ileri bir tarihte düzenlenecek Geleneksel Horzum Yayla Şenliği'nde verileceğini ifade etti.

Yarışmada değerlendirmeye alınacak çorba, ana yemek ve tatlı çeşitleri ise şöyle: Çorbalar; Kozan usulü tarhana çorbası, ekşili köfte, börek çorbası, mantı. Ana yemekler; haşlanmış içli köfte, bulgur pilavı, köy tavuğu, böğür dolması, mercimekli sıkma, dolma veya yaprak sarması. Tatlılar; büzdürük tatlısı, teleme, ev baklavası, irmik helvası, dolaz (palaza), sarı burma.

Cihan Haber Ajansı