Anasayfa

Plaj Yolu, Kamboçya Sahili'ne uzanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Plaj Yolu'nda yaptığı yürüyüş yoluyla kente yeni bir parkur daha kazandırıyor

Haber Giriş : 2012-08-26T14:00, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Çalışma kapsamında, fabrika alanı denize sıfır olan ve parkurun güzergâhında bulunan Federal Mogul firmasının tel örgüleri geri çekilerek yürüyüş yoluna yer ayrıldı. Denizden 4,5 metre geri çekilen tel örgülerle yürüyüş yolu oluşturuldu.

4 KİLOMETRE KESİNTİSİZ YÜRÜYÜŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, yürüyüş yolu çalışmalarını inceledi. Genel Sekreter Yazıcı, yürüyüş yollarının kente sportif bir vizyon kattığını ifade ederek, körfezin etrafını yürüyerek gezebilecek hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Plaj Yolu yürüyüş parkurunun tamamlanmasıyla Sekapark'tan yürüyüşe başlayan bir kişinin Kamboçya Sahili'ne kadar yaklaşık 4 kilometre yürüyebileceğini kaydetti. İncelemelerde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan da hazır bulundu.

Fabrika bölümündeki çalışmada kompozit panel çit metal ayaklarının montajı bitirildi, panel çit malzemesinin montajına da başlandı. Ayrıca, elektrik direklerinin montajı bitirildi. Daha sonra ana hat çekilerek sisteme elektrik verilecek. 2 bin 500 metrekarelik alanda tahkimat taşı dolgu, kompozit duvar, yürüyüş yolu ve aydınlatma yapılacak. Yürüyüş yolu renkli baskı betonla şekillendirilecek. Yürüyüş parkurunda bisiklet yolu da yer alacak.

Cihan Haber Ajansı