Anasayfa

BDP'li eski vekil için yakalama kararı!

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak eski Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında yargılandığı bir dava nedeniyle mahkeme tarafından yakalama kararı çıkartıldı.

Haber Giriş : 2012-10-12T12:45, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Bayındır'ın Türkiye'de olmadığı, Avrupa'da yaşadığı ileri sürüldü.Şırnak'ta yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında, Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan BDP eski Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır hakkında, kendisi ve avukatının katılmadığı duruşmada yakalama kararı çıkartılması istendi. İddia makamının talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bayındır'ın savunmasının alınmamış olmasından dolayı hakkında yakalama emri çıkarılmasına, savunmasının bizzat Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından alınmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca Bayındır'ın mahkemenin görev alanı dışında yakalanması durumunda ise yol tutuklaması yapılmak suretiyle en kısa zamanda hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

DHA