Anasayfa

Özür durumu olan norm fazlası öğretmene aylıksız izin dayatılamaz

Haber Giriş : 2012-11-07T08:42, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Norm kadro fazlası öğretmenlerle ilgili işlemler, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesine göre yapılmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 41. maddesi bir bütün olarak değerlendirilip Norm Kadro Fazlası/İstihdam Fazlası Öğretmenler; Özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumlarına tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atanacaklar tercihte bulunmayanlar ise 5. fıkraya göre resen atanacaklardır.

Yönetmelik çok açık bir biçimde özür durumu olan norm kadro fazlası öğretmenlerin özür durumlarının dikkate alınacağından bahsetmektedir. Bu nedenle özür durumu olan norm kadro fazlası öğretmenler başka ilçelere resen atanamazlar. Bu öğretmenler sadece Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Ek 1. maddesindeki ”Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.” hükümleri çerçevesinde başka ilçelerdeki boş kadrolara geçici görevlendirilirler. Tabi bu durumda geçici görev yolluğu ödenmesi durumu ortaya çıkar.

İl içinde özür durumu olan norm kadro fazlası öğretmenlere 2012/40 nolu genelge hükümleri uygulanarak aylıksız izne ayrılmaları dayatılamaz. Çünkü genelgenin 6.maddesinde bu durum açıkça ifade edilmiştir.

2012/40 nolu Genelgenin 6. maddesi; “il içinde özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenlerin aylıklı ya da aylıksız izin kullanmaları yukarıda belirtilen mevzuat çerçevesinde mümkün bulunmamaktadır.”

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 09110/2012 tarih ve 109233 sayılı 2012/40 nolu genelge hükümleri iller arası özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenlere verilecek izin ile ilgilidir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Memurlar.Net - Özel