Anasayfa

Kılavuzdaki ARFF Memuru şartlarında hata var

Haber Giriş : 2012-11-20T15:58, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

.

ARFF ARFF

Değerli memurlar.net yetkilileri, daha öncesinde ARFF Memurları olarak sizlere gönderdiğimiz haber ve dosyaları sitenizde yayınlayarak bizlerin sesi oldunuz. Sizlerin gerek memurların genel sorunları ve gerekse de ARFF Memurları ve İtfaiye teşkilatı hakkında

14:30

19 Kasım 2012 tarihinde başlayan KPSS tercihlerinde 94 tane ARFF Memuru alımı yapılacaktır. Ancak tercih kılavuzunda yer alan ARFF özel şartları yanlış hazırlanmıştır.

2012/2 Tercih kılavuzunda yer alan ARFF Memuru şartları

2.1. ARFF MEMURU (İTFAİYECİ)

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait ARFF Memuru (İtfaiyeci)

pozisyonunu tercih edecek adayların aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:

a) En az 1.70 cm. boyunda olmak,

b) 28 yaşından büyük olmamak,

c) Ruhi ve fiziki engeli bulunmamak,

d) Yurdun her yerinde ARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru (İtfaiyeci)

olarak görev yapabileceğine dair “Heyet Raporu” almış olmak.

denilmektedir.

Mevzuatta “Erkek olmak” koşulu yer alıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Uçak Kaza Kırım Kurtarma ve Yangınla Mücadele Yönergesi'nin 11.2.3 maddesinde

“Havaalanı Kurtarma Ve Yangınla Mücadele (ARFF) Personelinde Aranacak Özellikler :

1) Üniversitelerin; "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik", "İtfaiyecilik ve Sivil Savunma" ve "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" önlisans programlarının birinden mezun olmak.

2) En az 1.65 metre boyunda olmak.

3) Boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 10 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak. (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır)

4) 28 Yaşından büyük olmamak.

5) Astım, bronşit, nefes darlığı, epilepsi, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık, ileri derecede görme bozukluğu vb. biyolojik rahatsızlığı bulunmamak.

6) Aşırı psikolojik duyarlılık ve heyecan, davranış bozuklukları, kapalı alan korkusu, yükseklik korkusu, karanlık korkusu, kan tutması vb. psikolojik ve sinirsel rahatsızlıklardan herhangi birine yakalanmamış olmak.

7) "5".ve "6". Maddelerde belirtilen bedensel ve psikolojik yapı ile yurdun her yerinde AARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru olarak görev yapabileceğine dair tam teşekküllü devlet veya üniversite hastanelerinden "Sağlık Kurulu" raporu almış olmak.

8) Erkek olmak.”

hükümleri yer almaktadır.

Bayan adaylar yerleşirse mağdur olacaklar

Tercih kılavuzunda bölüm kodu ile beraber “1101-Erkek olmak” koduna da yer verilmesi gerekmektedir. Bayan adayların yerleşmesi durumunda DHMİ mevzuata aykırı işlem yapmamak adına bu adayların atamalarını yapmayacaktır.

Tercih kılavuzunun ilgili makamlarca acilen düzeltilmesi gerekmektedir.

Memurlar.Net - Özel