Anasayfa

İşkur'un tabelasını asmayan okula personel verilmeyecek

İş-Kur tarafından ülkemizin bir çok ilinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında okullarımızda temizlik personeli çalıştırılmaktadır. Maaşı İş-Kur tarafından ödenen dönemsel çalıştırılan personellerin varlığı tabii ki okullarımız için yararlı olmaktadır. Ancak, okul temizliğinin tek bir personel ile sağlanması mümkün değildir. Buna rağmen, okullara tüm temizliğin İŞKUR tarafından yaptrıldığı yönünde tabela astırılmaktadır.

Haber Giriş : 2012-11-23T06:54, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

İŞKUR programları sayesinde, en azından mali güçlükler içerisinde olan okullarımızın bir nebze rahatlatılması söz konusu olmaktadır. Buraya kadar bir sorun bulunmamaktadır. Fakat okullarımızın İş-Kur tarafından tahsis edilen tek bir personelle temiz tutulması söz konusu dahi olamaz. Hal böyle iken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısına göre okullarda;

Şeklinde bir tabela asılması istenmektedir. Devlet eliyle yapılan hizmetin reklamı olmaz ama ola ki böyle bir talep söz konusu bunu da makul görmek gerekir.

Fakat yukarıdaki cümleye göre anlaşılan o kurumun tüm temizlik işlerinin İş-Kur tarafından yapıldığı şeklindedir. Oysa ki okulların belki de onda birine tekabül eden bir hizmet için bu tabelayı asmak, velileri ve kamuoyunu kandırmak anlamına geleceği gibi okulda emeği bulunan diğer kurum ve kuruluşlar ile Okul Aile Birliğine da saygısızlık anlamına gelecektir.

Bu durumu ileten okul müdürüne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen aşağıdaki cevap ise abesle iştigaldir.

Yazıda okulun yanı sıra ilçedeki okullar da tehdit edilmektedir. Eğer bu tabelayı bir okul asmazsa bir daha personel verilmeyecektir yaklaşımı gerçekten devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.

Okul müdürü cümleyi değiştirelim tabela asıp teşekkür edelim dediği halde gelen cevap gerçekten şaşırtıcıdır.

Devletin eliyle devletin parasıyla yapılan işlerde dahi tehdit vari yaklaşım olması kabul edilebilir değildir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısını diğer il ve ilçelerde de görülmesi, yetkililerin bilgilenmesi amacıyla sizlerle paylaşmayı uygun buluyoruz.

Burada merak edilen konu ise; bu İşgüzarlıkla neyin amaçlandığı sorusunun cevabıdır?

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Memurlar.Net