Anasayfa

Yeteneğine güvenenler tehlikeli araç kullanıyor

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi, beceri ve yetenekleri bakımından sürücülüğe çok uygun oldukları halde bir çok kişinin bu açıdan daha zayıf kişilere kıyasla daha tehlikeli araç kullandığına dair bulgu bulunduğunu açıkladı.

Haber Giriş : 2012-11-23T11:22, Son Güncelleme 2018-03-27T00:42

Açıklamada, yeteneklerine güvenen kişilerin yetenek ve becerilerine güvenerek daha fazla riskli durumlara girdikleri ve bu risklerden bir kısmının da gerçekleştiği tahmin edildiği vurgulandı. Açıklamada, "Bunun açıklaması ne olursa olsun, asıl önemli olan şudur ki, yetenek ve beceriler açısından iyi durumda olmak, 'güvende olmak' anlamına gelmemektedir. Oysa araştırmalar, güvenli sürücülük alışkanlığının pek çok eksikliği telafi edebildiğini göstermektedir" denildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından yapılan açıklamada, trafik polisinin denetim sırasında yapacağı işlemlerin sürücülerin şahsına yönelik olmadığı, durumu kişiselleştirecek konuşma ve yorumlardan kaçınılması gerektiği dile getirildi.

Cihan Haber Ajansı