Bursa'da, Yolçatı İlköğretim Okulu'nda yapılan haşera ilaçlamasında yaklaşık
150 öğrenci zehirlendi. Öğrenciler tedavi altına alındı, sağlık durumları iyiye
gidiyor. Geçtiğimiz hafta Van'ın Çaldıran İlçesinde benzer şekilde 210 öğrenci
zehirlenmişti.
Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ne bağlı Yolçatı ıÜüKöyü İlköğretim Okulu'nda yapılan
haşera ilaçlamasından sonra yaklaşık 150 öğrenci mide bulantısı, baş dönmesi
ve aşırı ateş şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.
Öğrencilerin bir kısmı taburcu edilirken halen 40 öğrenci hastanede gözlem altında tutuluyor. Yolçatı İlköğretim Okulu'nda Perşembe günü akşam saatlerinde Nilüfer Belediyesi tarafından sinek ve haşeraya karşı ilaçlama yapıldı. Cuma günü sabah saatlerinde okula gelen öğrenciler ilk dersten sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, baş dönmesi ve aşırı ateşten şikayet eden öğrenciler Bursa Çocuk Hastanesi ile Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Basına duyurulmayan olayda öğrencilerin tedavisi akşam saatlerine kadar yapıldı. Çocuk Hastanesi'nde 50 öğrencinin tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilirken Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde ise öğrencilerin büyük bölümü akşam saatlerinde taburcu edilirken 40 öğrenci geceyi gözlem altında geçirdi.
Öğrenciler okulda yapılan ilaçlamadan zehirlendiklerini söylerken veliler, hastanede yapılan tedaviden memnun olduklarını bildirdi. Okul idarecileri ise açıklama yapmaktan kaçarken olayın kimin ihmalinden kaynaklandığı araştırılıyor.
Çekirge Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevli uzman doktor Serap Bozkurt Kalkan; çocukların baş dönmesi, mide bulantısı gibi şikayetlerden kendilerine başvurduklarını belirterek; "Öğrenciler okulda yapılan sinek alıçlamasından etkilenmiş. Şuan itibariyle tüm tedavilerini yaptık. Tedbir maksadıyla çocukları gözlem altında tutuyoruz." dedi.